Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

15-03-2017 Καταγγελία κατά της συλλογής προχείρων διαγωνισμάτων

Αθήνα, 15/03/2017

 Καταγγελία κατά της συλλογής προχείρων διαγωνισμάτων

 

           Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αφού ενημερώθηκε για την απόφαση της Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΔΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π&Δ Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με την οποία ζητούνται από τους εκπαιδευτικούς τα θέματα των προχείρων διαγωνισμάτων και των τεστ του Α’ Τετραμήνου, λαμβάνοντας υπόψη του τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ Πελοποννήσου, καλεί τους συναδέλφους συλλογικά να μην αποστείλουν τα στοιχεία τα οποία τους ζητούνται και καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Π&Δ Εκπαίδευσης Πελοποννήσου να αποσύρει το απαράδεκτο έγγραφο.

 Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

03-03-2017 Ανακοίνωση-Καταγγελία για την απόκρυψη οργανικού κενού

Αθήνα, 03/03/2017

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημερώθηκε ότι παρότι την Παρασκευή 17-2-2017 με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 2971 έγγραφό της η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί στο Υπουργείο Παιδείας την ύπαρξη του οργανικού κενού ΠΕ07 του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, μέχρι και σήμερα δεν εμφανίζεται το προαναφερόμενο κενό στην λίστα κενών της αντίστοιχης ειδικότητας.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για απόκρυψη – εξαφάνιση του οργανικού κενού ΠΕ07 στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

 Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

15-02-2017 Παρέμβαση του Περιφ. Δ/ντή Κεντρ. Μακεδονίας στη μοριοδότηση σχολ. μονάδων

Αθήνα, 15/02/2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Περιφερειακού Δ/ντή Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος αυθαίρετα παρενέβη και επιχειρεί να επηρεάσει τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για τη μοριοδότηση των συνθηκών διαβίωσης σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα απέστειλε λογισμικό στις Διευθύνσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο με αυθαίρετα δεδομένα που ο ίδιος προσδιόρισε, καθορίζει τον τελικό αριθμό των μορίων των σχολικών μονάδων, στερώντας κάθε άλλη δυνατότητα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

 Απαιτούμε ο Περιφερειακός Δ/ντής Κεντρικής Μακεδονίας:

 •  Να σταματήσει τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του και να αποσύρει το λογισμικό με τα αυθαίρετα δεδομένα που απέστειλε στις Διευθύνσεις.
 • Να αφήσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να κρίνουν σύμφωνα με τα τοπικά δεδομένα και τα κριτήρια του ΠΔ 111/2016.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

14-11-2016 Σχετικά με την επιβολή ποινής στη Σχολ. Σύμβουλο Μουσικής

Αθήνα, 14/11/16

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

             Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και πέραν των προβλεπομένων διατάξεων απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος επιμένει στην ποινή που επέβαλλε στη Σχολική Σύμβουλο Μουσικής και παρά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο έκρινε ότι ήταν αναρμόδιος να επιβάλλει ποινή σε Σχολικό Σύμβουλο και έπρεπε να παραπέμψει την σχετική υπόθεση σε αυτό.

            Παρά ταύτα ο εν λόγω Περιφερειακός Δ/ντής εμμένει στην άποψή του περί αδικαιολόγητης μονοήμερης αποχής της Σχολικής Συμβούλου από την υπηρεσία της, ενώ αυτή βρισκόταν στο Υπουργείο Παιδείας για υπηρεσιακούς λόγους. Η εμμονή αυτή του Περιφερειακού Διευθυντή δημιουργεί εύλογες απορίες και είναι ασυμβίβαστη με την υπεύθυνη θέση που κατέχει.

Θεωρούμε ότι η αντικανονική επιβολή ποινής σε βάρος της προαναφερθείσης συναδέλφου και η εν συνεχεία παρελκυστική πολιτική της Διοίκησης συμβάλλει στην επαγγελματική μείωση και στην ηθική απαξίωσή της.

            Απαιτούμε:

 •  την άμεση ανάκληση της παράνομης ποινής που της επιβλήθηκε.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

03-10-2016 Ψήφισμα – Καταγγελία της ΓΣ των Προέδρων για τη χρήση χημικών έξω από προαύλιο χώρο σχολείου (1/10/16)

Αθήνα, 03/10/2016

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (1/10/2016)

Καταγγελία για την αστυνομική βαρβαρότητα απέναντι σε διαδηλωτές
και την χρήση επικίνδυνων χημικών έξω από τον
προαύλιο χώρο Δημοτικού Σχολείου στην πόλη του Ρεθύμνου.

Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ, καταγγέλλει την χρήση βίας που σε βαθμό υπερβολής άσκησε η αστυνομία απέναντι σε συμπολίτες μας που παρίσταντο σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Η αστυνομία στην ουσία συνέδραμε τους τραμπούκους της ακροδεξιάς κάνοντας τα στραβά μάτια και περιφρουρώντας ουσιαστικά τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που βγήκαν για πρώτη φορά δημόσια στο Ρέθυμνο με φονικά όργανα στα χέρια. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ο άγριος ξυλοδαρμός που υπέστη συνάδελφος εκπαιδευτικός απρόκλητα από φασιστοειδή, υπό την κάλυψη των ΜΑΤ. Η αστυνομία ακολουθώντας άνωθεν εντολές στράφηκε με το γνωστό μένος της ενάντια στους αντιφασίστες διαδηλωτές μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, κάνοντας και προσαγωγές από τον «σωρό» χωρίς στοιχεία.

Καταδικάζουμε την χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα εν ώρα αιχμής. Η χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών σχεδόν μέσα στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρέθυμνου εν ώρα λειτουργίας του, εγείρει έως και νομικές ευθύνες. Κυρίως όμως προκαλεί την αγανάκτηση και αποτροπιασμό στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τον κίνδυνο που βίωσαν τα παιδιά τους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να επιδεικνύει την αλληλεγγύη του προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες με την ίδια σθεναρότητα που έδειξε έως τώρα και να απομονώσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

15-09-2016 Ανακοίνωση-Καταγγελία για την προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς

Αθήνα, 15/9/2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση.

Συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε η βίαιη απομάκρυνση από αστυνομικές δυνάμεις του προέδρου της ΕΛΜΕ – ΚΙ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι, παρά το γεγονός πως υπήρχε πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και, επίσης, παρά το γεγονός ότι διαχρονικά γίνεται ανάγνωση μηνύματος των ΕΛΜΕ στον αγιασμό στα σχολεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση, περικύκλωσαν το πρόεδρο της ΕΛΜΕ – ΚΙ, τον είχαν υπό επιτήρηση και στη συνέχεια των έσυραν για να τον απομακρύνουν από το χώρο του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κ. Γούσης διεμήνυε  ότι “απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα στα εγκαίνια”!

Όλα αυτά εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια εκπαιδευτικών και μαθητών, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα, της Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτίνας του Νομού κ. Θεοπεφτάτου και όλων των υπόλοιπων αρχών και επισήμων.

Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μοχλό τον κ. Γκούση, να συγκαλύψει μέσα από τη φιέστα των εγκαινίων τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία του Νομού, έπεσε στο κενό. Δεν είναι τυχαίο πως το ίδιο το νέο συγκρότημα στο Αργοστόλι παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα στην ασφάλεια και στη λειτουργία του, ενώ τα περισσότερα σχολεία, ειδικά στην Παλική, παραμένουν σε κοντέινερς. Φαίνεται ότι ενοχλούσαν σφόδρα η αποκάλυψη της κυβερνητικής ψευδολογίας περι θετικών αλλαγών στα σχολεία και η καταδίκη της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης όπως την ανέφερε στο μήνυμα της η ΕΛΜΕ – ΚΙ.

Τελικά, χάρη στην αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, την κατακραυγή από μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς για το απαράδεκτο σκηνικό, η ΕΛΜΕ-ΚΙ πήρε το λόγο όπως επίσης και άλλοι φορείς (πχ σύλλογος γονέων).

Ο κ. Γκούσης, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος συνδικαλιστής στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας συνέχισε να απειλεί «θεούς και δαίμονες» πως θα μιλήσει στον κ. Φίλη και να εγκαλεί τα στελέχη της αστυνομίας πως «δεν κάνουν τη δουλειά τους και θα κάνει καταγγελία στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης»!!!

Συνεχίζοντας τη προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του την επόμενη μέρα κάλεσε τον Διευθυντή του Σχολείου που έχει οργανική ο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ – ΚΙ να απαντήσει εγγράφως και κατεπειγόντως για ποιο λόγο ο εν λόγω συνδικαλιστής βρέθηκε στο στον αγιασμό και στα εγκαίνια του του νέου συγκροτήματος στο Αργοστόλι.

Να το πούμε καθαρά: βρίσκεται σε εξέλιξη μια κανονική διοικητική διερεύνηση, ως μέρος μιας άτυπης πειθαρχικής διαδικασίας. Το μήνυμα που θέλει να δώσει ο Διευθυντής της ΠΔΕ κ. Γκούσης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η αποφασιστικότητά τους να μπουν νέα εμπόδια στην άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Να δείξουν πως δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε ΕΔΕ και σε διώξεις.

Οι δηλώσεις του κ. Γκούση ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα», η νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στο σχολείο, οι εντολές για προληπτικές βίαιες «απομακρύνσεις» συνδικαλιστών, η επίκληση του «νόμου και της τάξης», θυμίζουν «αλήστου μνήμης εποχές».

Η επίθεση σε βάρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η καταστολή και ο αυταρχισμός πηγαίνουν χέρι – χέρι με την άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το επόμενο διάστημα στόχος της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα επίθεση με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στο Δικαίωμα της Απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.

Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους, με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλες τις ΕΛΜΕ, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν της απρόκλητη επίθεση σε βάρος του σωματείου, να υπερασπίσουν τα δικαιώματα μας.

Τώρα η αλληλεγγύη να γίνει το δικό μας όπλο, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

07-09-2016 Σχετικά με τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις

Αθήνα, 07/9/16

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι οι εκπαιδευτικοί υφίστανται καθεστώς διακρίσεων σε σχέση με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους στο δικαίωμά τους να συνταξιοδοτούνται άμεσα με τη συμπλήρωση των οριζόμενων κατά νόμο προϋποθέσεων. Η ΟΛΜΕ έχει διατυπώσει την πρόταση να έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης παραίτησης με τρίμηνη προειδοποίηση, τουλάχιστον 3 ή 2 φορές το χρόνο.

Στα πλαίσια της πιο πάνω αδικίας και εν όψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νόμου είχαμε προτείνει οι εκπαιδευτικοί που υποβάλλουν αίτηση παραίτησης το 2016 να συνταξιοδοτηθούν με τον παλιό νόμο, γιατί αλλιώς η άδικη και άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών θα ήταν προκλητική.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης τον Μάϊο του 2016 δημιούργησαν πληθώρα προβλημάτων στους συναδέλφους που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από 21/4 έως 4/5/16. Ενώ τα θέματα που προέκυψαν απαιτούσαν πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις,  στις οποίες είχε δεσμευτεί το Υπουργείο Παιδείας ότι θα προχωρούσε, με βάσει το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει τον Ιούλιο, φτάσαμε στις 31 Αυγούστου, καταληκτική ημερομηνία για τις συνταξιοδοτήσεις, και το Υπουργείο δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του.

Πολλοί συνάδελφοί μας, αναγκάστηκαν να κάνουν ανάκληση της αίτησης παραίτησής τους, ενώ με βάσει τον νόμο που ήταν σε ισχύ τον Απρίλιο η υπηρεσία που θα προσέφεραν έως τις 30 Ιουνίου θα αναγνωριζόταν ως συντάξιμος χρόνος, οπότε και θα λυνόταν αυτοδίκαια η υπαλληλική τους σχέση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί:

 • Να προχωρήσουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε όλοι όσοι προσέφεραν πραγματική υπηρεσία έως τις 31 Αυγούστου να υπαχθούν στον παλιό συνταξιοδοτικό νόμο.
 • Να βρεθεί άμεσα λύση από το Υπουργείο Παιδείας για τους συναδέλφους που συμπλήρωσαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και αναγκάστηκαν να κάνουν ανάκληση της αίτησής τους, ενώ επιθυμούν την συνταξιοδότησή τους.
 • Να μην ζητηθεί επιστροφή καταβολής μισθών – δεδουλευμένων για το διάστημα που προσέφεραν πραγματική υπηρεσία έως τις 31 Αυγούστου.
 • Να ρυθμιστεί το θέμα των οργανικών θέσεων όσων επιστρέψουν στην υπηρεσία, γιατί η ευθύνη για την «πλάνη» βαρύνει το Υπουργείο Παιδείας.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

05-09-2016 Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Σύσκεψη αιρετών Βορ. Ελλάδος

Αθήνα, 05/9/16

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ, 10/9/16

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τη φωνές τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους τα σωματεία και τα συνδικάτα, στη μεγάλη πανεργατική – πανδημοσιοϋπαλληλική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και Μνημονίων,

 το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

 Καλούμε για την μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο:

 1.  Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της Bόρειας Ελλάδας να συνεννοηθούν με τα αντίστοιχα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και
 2. Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, να απευθύνουν πρόσκληση στους συναδέλφους για να δηλώσουν ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού τηλεφώνου στο email της ΟΛΜΕ (olme@otenet.gr) μέχρι την Πέμπτη, 8/9 το μεσημέρι ώστε να ενταχθούν στα μισθωμένα πούλμαν της ΑΔΕΔΥ.

 Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο, 10/9 στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Excelsior (Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23, τηλ.: 2310 021 020) θα οργανωθεί σύσκεψη Προεδρείων ΔΣ ΕΛΜΕ και Αιρετών στα Υ.Σ. Βορ. Ελλάδας, Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας.

 Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και για τη Νότια Ελλάδα στην Αθήνα το Σάββατο, 17/9/2016. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

05-07-2016 Ανακοίνωση-καταγγελία: Ελάχιστες οι μεταθέσεις καθηγητών για το 2016

Αθήνα, 5/7/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τις ελάχιστες μεταθέσεις καθηγητών που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας για το 2016

Από τις 6.977 αιτήσεις, που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκαν φέτος 404 (ποσοστό 5,77%). Είναι οι λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας, που αγνόησε τις προτάσεις των ΠΥΣΔΕ και αποδέχτηκε τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών μη λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες των συναδέλφων που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, βρίσκονται για πολλά χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους και τον τόπο συμφερόντων τους, διατηρώντας διπλά και τριπλά «σπίτια». Πολλοί από αυτούς, που υπηρετούν το δημόσιο σχολείο  στις ακριτικές περιοχές της χώρας με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση , είχαν ως έσχατη ελπίδα την ικανοποίηση της αίτησης μετάθεσής τους.

Οι μεταθέσεις αυτές δεν έλαβαν υπόψη τους όσα συντελέστηκαν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια:

 • την αύξηση του ωραρίου το 2013,
 • τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων,
 • τις συμπτύξεις τμημάτων,
 • την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Όπως επίσης και τις νέες αντιεκπαιδευτικές – αποσπασματικές αλλαγές που πρόσφατα αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων τομέων της Β ΕΠΑΛ, σε δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων ειδικοτήτων σε Γυμνάσια αλλά και σε Δημοτικά σχολεία με συνέπεια να οδηγηθούν άμεσα στην ανεργία χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και στην κινητικότητα μονίμων εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου.

Τα μέτρα αυτά στόχο είχαν τη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας, το ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και την εξοικονόμηση προσωπικού στο χώρο της εκπαίδευσης.

Απαιτούμε μεταθέσεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

15-06-2016 Αποζημίωση μελών επιτροπών επιλογής στις Εισαγωγικές εξετάσεις στα Μουσικά Σχολεία σχολικού έτους 2016

Αθήνα, 15/6/16

  Αποζημίωση μελών επιτροπών επιλογής στις Εισαγωγικές εξετάσεις στα Μουσικά Σχολεία σχολικού έτους 2016

 

            Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της αποζημίωσης των συναδέλφων, που μετέχουν  στις επιτροπές επιλογής των Εισαγωγικών εξετάσεων στα Μουσικά Σχολεία

Για ακόμη μια χρονιά, και λίγο πριν να ξεκινήσουν οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Μουσικά Σχολεία, δεν έχει εκδοθεί κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, η οποία να καθορίζει το συνολικό ποσό, που θα διατεθεί για την αποζημίωση των εκπαιδευτικών αλλά και το ύψος της αμοιβής των μελών των επιτροπών επιλογής όπως ορίζεται σύμφωνα με την Υ.Α. Γ2/3850/1998 «Η αμοιβή των μελών της Ε.Ε. πραγματοποιείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.»

            Οι συνάδελφοι συμμετέχουν, βάσει του νόμου, σε επιτροπές επιλογής Μουσικών Σχολείων σε άλλους νομούς  και εργάζονται ταυτόχρονα ως επιτηρητές και βαθμολογητές γραπτών και προφορικών εξετάσεων καθημερινά για τουλάχιστον 10 ώρες.

            Απαιτούμε την άμεση έκδοση κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) έτσι ώστε οι συνάδελφοι μας που απασχολούνται με οποιαδήποτε ιδιότητα στις επιτροπές επιλογής εισαγωγής μαθητών στα Μουσικά Σχολεία να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

 Τέρμα στην απλήρωτη, υπερωριακή και εκτός έδρας εργασία.

Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

20-04-2016 Ανακοίνωση-καταγγελία για τα επεισόδια στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας

Αθήνα, 18/04/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα απαράδεκτα επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης αναπληρωτών – εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 15/4/2016.

Μικρή ομάδα συναδέλφων που πρόσκειται σε συγκεκριμένη παράταξη (Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ) προέβησαν σε σειρά αντιδημοκρατικών ενεργειών σε βάρος μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα:

 • Μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και Αιρετός σε Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας φωνασκούσαν, προπηλάκισαν και τελικά εμπόδισαν τον Αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ εκφράζοντας τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών.
 • Το συγκεκριμένο μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ παρενέβαινε προκλητικά και διέκοπτε τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, στη συνάντηση που επακολούθησε με τον Υπουργό Παιδείας, μη αφήνοντάς τον να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις απόψεις της ΟΛΜΕ.
 • Ο συγκεκριμένος Αιρετός, επιχείρησε να χτυπήσει την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ κατά την έξοδό της από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική παράδοση της ΟΛΜΕ, δυσφημούν τον κλάδο και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη ενωτικών αγώνων που επιβάλλονται από τις περιστάσεις. Δυστυχώς, γι’ αυτή τη μειοψηφία, υπήρχε και η μεγάλη πλειοψηφία των αναπληρωτών, η οποία στήριξε τις θέσεις της Ομοσπονδίας και απαίτησε τη συνέχιση της πολυεπίπεδης δράσης της στην ίδια κατεύθυνση. Για όλους αυτούς τους συναδέλφους το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα δώσει τη μάχη μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

20-04-2016 Σχετικά με την απόφαση του Προϊσταμένου ΔΔΕ Πρέβεζας

Αθήνα, 20/04/2016

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 

Δεν πρόφτασε καλά καλά να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος Προϊστάμενος ΔΔΕ Πρέβεζας και αμέσως έδειξε πώς εννοεί το ρόλο του.

Επικαλούμενος το νόμο για την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν λόγω κατάληψης των μαθητών την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας (4/02/2016), αρνείται να δεχθεί την απόφαση δύο απανωτών συνεδριάσεων του συλλόγου των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Πρέβεζας, οι οποίες δεν συναινούν στην αναπλήρωση των ωρών για την ημέρα της απεργίας.

Ζητά, λοιπόν, να συνεδριάσει ξανά ο σύλλογος και να προτείνει τι θα περικοπεί από τις δραστηριότητες του σχολείου ώστε να αναπληρωθούν οι «χαμένες» ώρες, τη στιγμή που έχουν χαθεί από την αρχή του σχολικού έτους εκατοντάδες ώρες με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Η  πίεση του προϊστάμενου είχε ως αποτέλεσμα στην τρίτη συνεδρίαση να προκύψει η απόφαση για την οποία ο ίδιος άσκησε πίεση.

Σ` αυτή του την απαράδεκτη προσπάθεια βρήκε συμπαραστάτη τον έναν αιρετό του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ καθώς και την φιλοκυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη στα ψηφοδέλτια της οποίας σχεδόν πάντα συμμετείχε.

Η συγκεκριμένη πρακτική του προϊσταμένου ακυρώνει στη πράξη την συμμετοχή των συναδέλφων του ΕΠΑΛ Πρέβεζας στη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Εμμέσως πλην σαφώς προσβάλλει το δικαίωμα  στην απεργία και δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Τα όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι η αντισυνδικαλιστική αλλά και αντιπαιδαγωγική αυτή στάση – μια που οι αγώνες των μαθητών την ημέρα της πανεργατικής απεργίας  οφείλει να είναι μάθημα αγωνιστικής διεκδίκησης και όχι «τιμωρία»- είναι απόλυτα συνδεμένη με τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, των οποίων η υλοποίηση προϋποθέτει την πιο αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όπως αυτή που επέδειξε και ο Προϊστάμενος της ΔΔΕ Πρέβεζας, άξιος συνεχιστής  των διοικητικών και πολιτικών προκατόχων του.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

10-04-2016 Τοποθέτηση για την πρόταση που κατατέθηκε από το Υπ. Παιδείας για το μεταβατικό σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών – Κινητοποιήσεις

Αθήνα, 10/04/2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέτασε την πρόταση που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τη θεσμοθέτηση μεταβατικού – ενός έτους – συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτίμησε ότι:

 • Η πρόταση του Υπουργείου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πρόταση της Ομοσπονδίας.
 • Η πρόταση, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο 3848/10, αλλά τον ενεργοποιεί προς το χειρότερο.
 • Με τη μη κατάθεση πρότασης για σύστημα μονίμων διορισμών επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για μία ακόμα χρονιά.
 • Θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων , λόγω της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
 • Θα ανατραπούν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των μονίμων συναδέλφων.
 • Τα δημόσια σχολεία δεν θα ξεκινήσουν ομαλά τη λειτουργία τους την επόμενη σχολική χρονιά.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί:

 • Μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά.
 • Κατάργηση του Ν. 3848/10 και νέο σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με τη θέση της Ομοσπονδίας με το οποίο οι συνάδελφοι που επί χρόνια υπηρετούν το δημόσιο σχολείο, πρέπει να τύχουν ανάλογης μεταχείρισης.
 • Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Αντιδρώντας στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς

αποφασίσαμε:

 • Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ την επόμενη εβδομάδα (12-13/4/16), ώστε να ενημερωθεί ο κλάδος.
 • Περιοδείες των μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ για ενημέρωση των συναδέλφων.
 • Πανελλαδική κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 11.30 π.μ.
 • Κήρυξη από το ΔΣ της ΟΛΜΕ 3ωρης στάσης εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου (8.00-11.00). Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προκηρύξουν συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου. Επίσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (19.00-22.00) για τα εσπερινά σχολεία.
 • Οι ΕΛΜΕ να οργανώσουν την μετακίνηση των συναδέλφων στο Υπουργείο Παιδείας.

 Η Ομοσπονδία θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της (κινηματικά και νομικά για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.

 Παλεύουμε για:

 • Ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
 • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
 • Μαζικούς διορισμούς.
 • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

 Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Για να “κατεβάσετε” το αφισσάκι της κινητοποίησης σε pdf … εδώ

Για να δείτε τη συμπληρωματική στάση 11 – 14.00 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα πατήστε … εδώ

17-04-2015 κάλεσμα στη συγκέντρωση για τη δίκη της Χ.Α.

Ούτε γη, ούτε ύδωρ στο φασισμό!

Ξεκινά τη Δευτέρα 20 Απρίλη, στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το μαχητικό παρόν στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις την Δευτέρα 20 Απρίλη πρώτη ημέρα της δίκης στις 8.00 π.μ. στον Κορυδαλλό.

Για το λόγο αυτό η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας (7.30 π.μ. – 11.30 π.μ.) στην οποία συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ εδώ

20-01-2015 Καταγγελία για την εσπευσμένη και προεκλογική διαδικασία έγκρισης αναλ. προγραμμάτων

Αθήνα, 20/1/2015

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη από κάθε άποψη τακτική που ακολουθεί ειδικά το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Συγκεκριμένα, παράγοντες της ηγεσίας του υπ. Παιδείας, παραβλέποντας τον αυστηρά υπηρεσιακό χαρακτήρα που έχει μια κυβέρνηση κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου και παραβιάζοντας κάθε ηθική και πολιτική δεοντολογία,  επιδιώκουν να δημιουργήσουν με αυταρχικό τρόπο «τετελεσμένα» σε μια σειρά σοβαρών εκκρεμών ζητημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεσμεύοντας έτσι και στο μέλλον την εκπαιδευτική πολιτική σε αντιπαιδαγωγικές κατευθύνσεις.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η εναγώνια προσπάθεια της ηγεσίας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας να παραλάβει και να εγκρίνει τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα για το «Νέο Λύκειο» (που θεσμοθέτησε το 2013) πριν την ημερομηνία των εκλογών, παρακάμπτοντας τις ειδικές Επιτροπές που είχαν συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό σε κάθε αντικείμενο/μάθημα και συστήνοντας, παρά τις αντιδράσεις των Επιτροπών και παραβιάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό, μια ενιαία τριμελή επιτροπή παραλαβής για όλα τα μαθήματα (απόφαση ΔΣ ΙΕΠ/443/14-1-2015/ΑΔΑ:672ΜΟΞΛΔ-Θ97).

Επισημαίνουμε ότι, πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια βιαστική και αβασάνιστη διαδικασία για την ποιότητα των Αναλυτικών Προγραμμάτων, κακοποιείται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου, με τους καθ’ ύλην αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, όπως είναι οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών και οι επιστημονικές ενώσεις, να τίθενται για μια ακόμα φορά στο περιθώριο.

Ο υπουργός Παιδείας πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι είναι υπηρεσιακός υπουργός μιας απερχόμενης κυβέρνησης και οφείλει να θέσει τέρμα σε κάθε σχετική διαδικασία που επιδιώκει είτε για να δημιουργήσει τετελεσμένα είτε να εξασφαλίσει την «τακτοποίηση ημετέρων».

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

12-01-2015 Καταγγελία για τις αδιαφανείς διαδικασίες στις μετατάξεις

Αθήνα, 12/1/15

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες που υιοθετήθηκαν σε όλη τη διαδικασία των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με βάση το ν. 4172/13 άρθρ. 85 παρ. 11 και συνεχίστηκαν στην 209304/Ε1/22-12-2014 υπουργική απόφαση:

Οι υποψήφιοι δήλωναν τα μόρια με υπεύθυνη δήλωσή τους και δεν έγινε κανένας έλεγχος από την υπηρεσία.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα τα μόρια των εκπαιδευτικών παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της πολιτικής του ηγεσίες προς την ΟΛΜΕ.

Τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές, Υπουργό Παιδείας

Οι μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και όχι από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ζητάμε την άμεση δημοσιοποίηση των πινάκων με τα μόρια και την ικανοποίηση όλων των ενστάσεων με βάση αυτούς τους πίνακες.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

05-01-2015 Καταγγελία για την αστυνομική βία στο εργοστάσιο “Γενική Ανακύκλωση”

Αθήνα, 5/1/15

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη νέα παρέμβαση της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων στο εργοστάσιο “Γενική Ανακύκλωση” στον Ασπρόπυργο, που εκδηλώθηκε σήμερα με την επίθεση των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία και κατάληψη του εργοστασίου ζητώντας δεδουλευμένα, δώρο Χριστουγέννων, ανανέωση συμβάσεων και μέτρα ασφάλειας εργασίας.
Καταγγέλλουμε την επέμβαση της αστυνομίας που έγινε σε συνεργασία με την εργοδοσία, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά των απεργών, κατά τα πρότυπα της εργοδοσίας του Ιανού την προηγούμενη βδομάδα. Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι τριάντα τρεις εργαζόμενοι που συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, μεταξύ αυτών κι ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου.
Η ΟΛΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα τους, το μισθό τους, το δικαίωμα τους στην εργασία.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

18-12-2014 Όχι στην είσοδο ιδιωτικών κολλεγίων στα δημόσια σχολεία

           Αθήνα, 18/12/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Όχι στην είσοδο ιδιωτικών κολλεγίων στα δημόσια σχολεία

Με έγγραφο του Υπουργού Παιδείας, εγκρίνεται η πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων του Deere στα δημόσια Λύκεια της χώρας, οι οποίες στοχεύουν στη διαφήμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδιωτικού κολεγίου.

Συγκεκριμένα, με το υπ. αριθμ. 199648/Δ7/9/12/2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίνεται το αίτημα επισκέψεων σε Λύκεια από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκριση, «οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο: α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.), β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.»

Φαίνεται ότι δεν έφτανε στα ποικίλα κολέγια που λειτουργούν στην πατρίδα μας η προσφορά ισοτίμησης των πανάκριβών τίτλων τους με εκείνους των δημόσιων ΑΕΙ. Τώρα προσφέρονται και οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων μας βορρά στις επεκτατικές ορέξεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιχειρήσεων.

Καθίσταται σαφές από όλα τα παραπάνω, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει ως προτεραιότητα της,  την προώθηση των συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την διαφήμιση των κολεγίων.

Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Ε.Ε. για συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με τελικό όφελος στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας και ζητά από τους συλλόγους διδασκόντων των δημόσιων λυκείων να μην αποδεχτούν τις επισκέψεις εκπροσώπων του ιδιωτικού κολλεγίου στο σχολείο τους.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

05-12-2014 Κατάθεση μηνύσεων στους Υπουργούς Παιδείας και Διοικ. Μεταρρ. για την επαναφορά της μισθοδοσίας των υπό διαθεσιμότητα εκπ/κών

  Αθήνα, 5/12/14

  ΞΑΝΑΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Η κυβέρνηση αφαιρεί για δεύτερη φορά το μισθό σε 85 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό, είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το Υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).

Παρά τις διαμαρτυρίες μας, οι συνάδελφοι αυτοί έμειναν χωρίς μισθό από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μιαν απίστευτη ομηρία.

Με την αποστολή εξώδικων, το Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία και το σχεδιασμό μας να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (δηλ. το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη του 2014).

Δυστυχώς όμως με νέο πρόσφατο έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο!

Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την νέα αυθαίρετη και ανάλγητη απόφασή τους που αφήνει χωρίς μισθό και χωρίς δικαιώματα θέτοντας τους εκπαιδευτικούς αυτούς σε ομηρία.

Απαιτούμε την άμεση επαναφορά της μισθοδοσία όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών από τις 22 / 03 / 2014 που ξεκίνησαν οι περικοπές

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην επιστρέψουν τα χρήματα που νομίμως τους καταβλήθηκαν.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνύσεις στους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία τους.

 

Παράλληλα, μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν αίτηση και μαζί με τους 85, συνολικά δηλ , περίπου 300 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δεν γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους.

Απαιτούμε: να γίνει άμεσα νέα προκήρυξη.

Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού.

Κανείς εκπαιδευτικός, κανένας μαθητής δεν περισσεύει.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

03-12-2014 Σχετικά με τη μετατροπή της σύμβασης των αναπληρωτών εκπ/κών ειδ. αγωγής

Αθήνα, 3/12/2014

Καταγγελία σχετικά με τη μετατροπή της σύμβασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε με σχετική εγύκλιο που απέστειλε στις 19 Νοεμβρίου 2014 να μετατρέψει τις συμβάσεις 201 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής από μειωμένου σε πλήρους ωραρίου.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση δημιουργεί ανισότιμες σχέσεις και υποβάλλει τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αφού απέκλεισε από την εργασία δεκάδες συναδέλφους οι οποίοι είχαν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν ως πλήρους ωραρίου ενώ την ίδια στιγμή πριμοδοτεί επί της ουσίας με επιπλέον μοριοδότηση όσους αρχικά προσελήφθησαν με σύμβαση μειωμένου ωραρίου. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ριζική ανακατάταξη των πινάκων αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά και συνθήκες αποκλεισμού εκπαιδευτικών από την εργασία.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία εκμεταλλευόμενη την πραγματική αγωνία των συναδέλφων μας για να εργαστούν στα σχολεία, μεθοδεύει ενέργειες οι οποίες υπηρετούν σκοτεινούς και ύποπτους σκοπούς.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκαταστήσει όλες τις αδικίες και ανισότητες που δημιούργησε με δική του ευθύνη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στην εργασία όλων των εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα σοβαρά κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ