Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

16-09-2019 Σχετικά με την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας για τη Συνδιδασκαλία

Αθήνα, 16/09/19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας για τη Συνδιδασκαλία

 

Με  το άνοιγμα των σχολείων στις 10/9, το Υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο με τίτλο   «Διευκρίνιση για τη συνδιδασκαλία μαθημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια», με την οποία δίνεται οδηγία προς τα ΕΠΑ.Λ. για «Συνδιδασκαλία» κοινών μαθημάτων Ειδικοτήτων του ίδιου Τομέα, μαθημάτων Γενικής Παιδείας, καθώς  και πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ειδικότητας των  ΕΠΑΛ.

Με την κίνηση αυτή το Υπουργείο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων, οδηγεί σε δημιουργία μεγάλων και ανομοιογενών τμημάτων, σε υπεραριθμίες και μετακινήσεις συναδέλφων, και το σημαντικότερο, υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ΕΠΑΛ.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσει την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία και  το μεγάλο αριθμό των κενών που δημιούργησαν  οι χρόνιες πολιτικές της αδιοριστίας και  των περικοπών στην Παιδεία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου  Φ14/140291/Δ4/10-9-2019 περί συνδιδασκαλίας στα ΕΠΑΛ, την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας  των ΕΠΑΛ.

 Για το αρχείο σε pdf … εδώ