Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

22-01-2020 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 ενάντια στη ψήφιση του ν/σχ που εξισώνει τα ιδιωτικά Κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Ο.Λ.Μ.Ε.       

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 22/01/20

 

 

 

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια!

Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκχώρηση της δημόσιας Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των  αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών  κολεγίων.

Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα-  με τον τριετή αποκλεισμό  όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό  παραβλέποντας  ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας.

 

Η ΟΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  και θα συνεχίσουν ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση (3ωρη στάση εργασίας από την Ο.Λ.Μ.Ε. τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από Ο.Λ.Μ.Ε –  Δ.Ο.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 στη Βουλή.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf….ΕΔΩ