Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

06-11-2018 Κινητοποίηση στο Υπουργείο την Παρασκευή 9/11- Διευκολυντική στάση

Αθήνα, 06/11/2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δ.Ο.Ε- Ο.Λ.Μ.Ε.

9 Νοεμβρίου 2018, ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας

 

Συνάδελφοι,

Τo Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι πολιτικές λιτότητας και περιορισμού δαπανών άφησαν το στίγμα τους στη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων και στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στα χρόνια των μνημονίων.

Σήμερα παραμένουν ανοιχτά όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, κ.ά.)

             Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης. Οι δε αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας.

             Ο αγώνας των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους είναι συνεχής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Παλεύουμε για:

  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
  • Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
  • Αύξηση δαπανών για την παιδεία
  • Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

05-09-2018 Να αποσύρει το Υπουργείο το έγγραφο για τις πολυήμερες εκδρομές

Αθήνα, 05/09/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με έγγραφο του Υπουργείου για τις πολυήμερες εκδρομές

Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσφατο έγγραφό του ζητά από τα σχολεία να αποστείλουν στη Γενική Δ/νση Σπουδών σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη όλα τα στοιχεία που αφορούν τις πολυήμερες εκδρομές των πέντε τελευταίων χρόνων!

Πρόκειται για τη συγκέντρωση ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών μέσα σε ένα πιεστικό χρονικό πλαίσιο, καθώς τα σχολεία θα οργανώνονται για την έναρξη των μαθημάτων και δεν διαθέτουν τα περισσότερα γραμματειακή υποστήριξη. Η διαδικασία αυτή επίσης, πέρα του φόρτου και των δυσκολιών, αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών ελέγχου για τις εκδρομές, που με βάση το θεσμικό πλαίσιο, διενεργούνται από Π.Δ.Ε. και Δ.Δ.Ε.

Η Ο.Λ.Μ.Ε. είναι υπέρ της διαφάνειας και απαιτεί τη διερεύνηση κάθε συγκεκριμένης καταγγελίας.

Είναι όμως αντίθετη στη διενέργεια τέτοιων ερευνών  που απαιτούν στοιχεία παρελθόντων ετών που δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν και υποχρεώνουν τους συναδέλφους σε ατέρμονες γραφειοκρατικές ενέργειες χωρίς νόημα.

Η Ο.Λ.Μ.Ε. ζητά την άμεση απόσυρση του εγγράφου από το ΥΠΠΕΘ.

 Για να δείτε το έγγραφο σε pdf … εδώ

29-06-2018 Για την εργασιακή απασχόληση των εκπαιδευτικών στην περίοδο της θερινής άδειας

Αθήνα, 29/06/2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την εργασιακή απασχόληση των εκπαιδευτικών στην περίοδο της θερινής άδειας

 

Το διδακτικό έτος των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Στις σχολικές μονάδες υπάρχουν υποχρεώσεις που προκύπτουν από διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων των Λυκείων (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), των εγγραφών των μαθητών στα ΕΠΑΛ κ.λπ.

Η θερινή εργασία των εκπαιδευτικών, πέραν της εφημερίας που έχει αναθέσει ο σύλλογος διδασκόντων στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, μπορεί να νοηθεί μόνο αμειβόμενη όπως προβλέπεται απ’ τις κείμενες διατάξεις.

Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υποχρεούται κανείς εκπαιδευτικός να παρέχει υπηρεσίες στο σχολείο του.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

 

05-01-2018 27 χρόνια από τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα – Συγκέντρωση στις 9/1 στην Πάτρα

9 Ιανουαρίου – Ημέρα μνήμης και αγώνα

temponerastel

27 χρόνια μετά… Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ

Στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

 

Για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις

Για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

Για αύξηση των δαπανών για την παιδεία

Για μόνιμους μαζικούς διορισμούς

Για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελευθερία

Συγκέντρωση – Διαδήλωση

Tρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, ώρα 6:00 μμ

Στο σχολικό συγκρότημα «ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ»

(ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΠΑΤΡΑ)

ΟΛΜΕ

Για να δείτε την αφίσσα σε pdf ... εδώ

Το βίντεο του 17ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ 01-02 Ιουλίου 2015

Το βίντεο του 17ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ 01-02 Ιουλίου 2015…πατήστε πάνω στους συνδέσμους:

Πρώτη Μέρα (1 Ιουλίου), Μέρος Πρώτο
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/B-e3KcA6Ojg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
Πρώτη Μέρα (1 Ιουλίου), Μέρος Δεύτερο
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/kO8VzNOlZsY” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
 
Δεύτερη Μέρα (2 Ιουλίου), Μέρος Πρώτο
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/xFCm_9VL8qo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
 
Δεύτερη Μέρα (2 Ιουλίου), Μέρος Δεύτερο
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/v-GXIszXSNQ” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

14-03-2015 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Πατήστε εδώ για να ακούσετε το ηχητικό

21-11-2014 Τηλεφωνικός κατάλογος γραφείων ΟΛΜΕ

Για να δείτε τον πλήρη τηλεφωνικό κατάλογο της ΟΛΜΕ σε excel … εδώ

12-9-2014 Επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη νέα χρονιά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς υπογραμμίζει με ένα νοερό τρόπο τη δύναμη της συνήθειας. Προσπαθεί με το δικό του, μονότονο τρόπο να πείσει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως και αυτή η χρονιά θα κυλήσει με την ίδια μονοτονία της καθημερινής επανάληψης του ήχου του. Επιμένει να μας λέει πως «ό,τι έγινε ? έγινε». Να σβήσουμε, δηλαδή, τα προηγούμενα και να συνεχίσουμε σαν τίποτα να μην συνέβη, σαν τίποτα να μην αλλάζει.

Όμως εμείς οι εκπαιδευτικοί, σε πείσμα των καιρών και κόντρα σ? εκείνους που μας λένε πως πρέπει να ξεχνάμε και να παραμένουμε απαθείς και πειθήνιοι, επιμένουμε πως τίποτα δεν μπορεί να διαγραφεί. Όλα εδώ συμβαίνουν και όλοι εδώ κρινόμαστε.

Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στη ζωγραφισμένη σε εφηβικά πρόσωπα αγωνία και απογοήτευση, όταν αντίκριζαν την απόρριψή τους τον περασμένο Ιούνη.

Είναι πέρα από τη λογική μας, να ξεπουλάμε τα παιδιά μας στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μαθητείας από τα άγουρα ακόμα χρόνια τους.

Δεν ξεχνάμε τους 20.000 μαθητές και μαθήτριές μας που έχασαν πέρυσι το καλοκαίρι την ειδικότητά τους, και τους 2.500 συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που σβήστηκαν από το σχολικό χάρτη με μια μονοκονδυλιά, με την κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Δεν μπορούμε να πούμε πως τίποτα δεν συνέβη όταν τα σχολεία φτωχαίνουν χρόνο με το χρόνο κατά χιλιάδες καθηγητές και «νέο αίμα» δεν μπαίνει στις τάξεις.

Πώς να ξεχάσουμε το κλίμα φόβου και ανασφάλειας όταν η θηλιά των διοικητικών μηχανισμών στο όνομα της «αξιολόγησης» σφίγγει απειλητικά, τόσο που να είναι δύσκολο ακόμα και να ανασάνεις;

Ήρθε ο καιρός εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να σφίξουμε ξανά τα χέρια. Να υπογράψουμε το δικό μας κοινωνικό συμβόλαιο. Να γίνουμε θεματοφύλακες της Μόρφωσης και της Δουλειάς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχει τίποτα το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό και πιο μεγάλο από έναν άνθρωπο που αποφασίζει να σηκώσει το κεφάλι του και να γίνει ένας με τους πολλούς και όλοι μαζί ένα σώμα.

Να δώσουμε λοιπόν ξανά το πραγματικό νόημα στις λέξεις Αγώνας, Αξιοπρέπεια και Αλληλεγγύη.

Δεν θα ευχηθούμε, λοιπόν, καλή χρονιά, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Θα δώσουμε όμως την υπόσχεση πως και αυτή τη χρονιά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Ψωμί, για τη Μόρφωση και για τη Δουλειά, για μια πραγματικά καλή χρονιά. Δεν υπάρχουν αδιάβατοι δρόμοι! Θα κάνουμε τ? αδύνατα δυνατά!

Εμπρός λοιπόν!

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

22-05-2013 Ψηφίσματα καταδίκης της πολιτικής της Κυβέρνησης για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών από Education International (ΕΙ) και Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Γερμανίας (GEW)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψήφισμα καταδίκης της πολιτικής της Κυβέρνησης για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών που αμφισβητεί το δικαίωμα στην απεργία εξέδωσε η Education International (ΕΙ), καθώς και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Γερμανίας (GEW). Οι οργανώσεις αυτές έστειλαν, επίσης, ανάλογη επιστολή στον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Παιδείας.

Για να δείτε την επιστολή της Εκπαιδευτικής Διεθνούς προς τον Πρωθυπουργό και στον Υπ. Παιδείας (στα ελληνικά και στα αγγλικά), πατήστε … εδώ

Για να δείτε την επιστολή της GEW σε Πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας, πατήστε … εδώ

Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf … εδώ

 

 

 

 

 

 

26-06-2012 Παραμονή αποσπασμένων εκπαιδευτικών για την υπογραφή του πρακτικού (29 Ιουνίου)

ΘΕΜΑ: Παραμονή αποσπασμένων εκπαιδευτικών για την υπογραφή του πρακτικού (29 Ιουνίου)

Κύριε Υπουργέ,

            Στις 29/6, τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους, οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι ή σε άδεια ανατροφής παιδιού, πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία να μεταβούν για να υπογράψουν το πρακτικό ανάληψη υπηρεσίας στην οργανική τους θέση.

            Αυτό πρακτικά σημαίνει έξοδα (πολλές φορές υπέρογκα) για τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους νεότερους που έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση των αποδοχών τους με το νέο μισθολόγιο.

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποστείλει άμεσα στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μια υπουργική απόφαση ώστε να μη μετακινηθούν οι αποσπασμένοι συνάδελφοί μας για μόνο μία ημέρα (29 Ιουνίου) σε απομακρυσμένες περιοχές.

            Οι αποσπασμένοι συνάδελφοι θα πρέπει ως προς την υπογραφή του πρακτικού (29 Ιουνίου) να παραμείνουν στις διευθύνσεις που ήταν αποσπασμένοι. Οι εκπαιδευτικοί που είχαν άδεια ανατροφής παιδιού η οποία έληξε αυτές τις ημέρες, να υπογράψουν πρακτικό στις ΔΔΕ που διαμένουν.

            Θεωρούμε ότι πρέπει και μπορεί άμεσα να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, αφού σε καμιά περίπτωση δεν επιβαρύνει οικονομικά την υπηρεσία.

Κατεβάστε το αρχείο της ανακοίνωσης … εδώ