Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

30-08-2013 Τελικά ποιός κλείνει τα σχολεία;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;;;

Με το καλημέρα σας, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας κλείνει ακόμα 102 σχολεία, τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ). Με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε μόλις χτες (29/8/13) στη Βουλή, οι ΕΠΑΣ δεν μετατρέπονται σε ΕΠΑΛ όπως προέβλεπαν τα προηγούμενα σχέδια νόμου που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα στο τελικό σχέδιο νόμου, το Υπουργείο Παιδείας πρόσθεσε διάταξη (άρθρο 45, παρ. 4) με την οποία σταματούν οι εγγραφές μαθητών στις ΕΠΑΣ από τη σχολική χρονιά 2013-14 και το Σεπτέμβρη του 2014  τα σχολεία αυτά καταργούνται οριστικά.  Η μόνη δυνατότητα  που αφήνεται στους μαθητές  είναι οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ), που όμως δεν ανήκουν στην τυπική εκπαίδευση αλλά στην μη τυπική, μαζί με τα ΙΕΚ.  Να σημειώσουμε ότι οι ΕΠΑΣ υφίστανται ως σχολικές μονάδες από το 2006, προήλθαν από την μετατροπή των ΤΕΕ (που δημιουργήθηκαν 1998), τα οποία προήλθαν από τις παλιότερες ΤΕΣ (από το 1985).

Η μαζική αυτή  κατάργηση σχολείων στην ΤΕΕ, έρχεται ως συνέχεια των καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ που έγινε το καλοκαίρι, στις οποίες σπούδαζε το 33% του δυναμικού της ΤΕΕ, (με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2500 εκπαιδευτικοί και πάνω από 20.000 μαθητές να χάσουν τις σπουδές τους) και σε  συνέχεια των πάνω από 2500  καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων (σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που έγιναν την τελευταία διετία (2011-2013).

Η επιλογή αυτή θα προκαλέσει σίγουρα νέες μετακινήσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες προς τις ΣΕΚ και τα ΙΕΚ, δηλαδή έξω από την τυπική εκπαίδευση.

Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την γενική κατεύθυνση της εξώθησης του μαθητικού δυναμικού από την εκπαίδευση στην εφήμερη κατάρτιση και κινείται μέσα στα πλαίσια  των ευρύτερων αναδιαρθρώσεων της εκπαίδευσης που εκπορεύονται από ΕΕ – ΟΟΣΑ και προσδένουν πιο έντονα την εκπαίδευση στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Να λοιπόν ποιος κλείνει, και μάλιστα οριστικά, τα σχολεία.

Απαιτούμε :    

- Καμιά κατάργηση σχολείου.

- Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες  των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν.

- Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση εκπαιδευτικού ? Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών της ΤΕΕ, να καταργηθεί ο ν. 4172/13.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί, πριν διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του κλάδου καταδικάζοντας αυτή την πολιτική.

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ

30-08-2013 Δημοσιεύματα σχετικά με το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην παιδεία

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα για τις ακόλουθες ημερομηνίες:

30-08-2013 Ενημερωτικό Αιρετών ΚΥΣΔΕ: Να ανακοινωθούν τώρα οι αποσπάσεις των καθηγητών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Να ανακοινωθούν τώρα οι αποσπάσεις των καθηγητών 

            Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εκδηλώνοντας την ανάλγητη και απαξιωτική για τους εκπαιδευτικούς στάση της κρατάει σε αβεβαιότητα και ομηρεία χιλιάδες συναδέλφους που έχουν υποβάλει αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και σε φορείς.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, τρεις μόλις μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για τη συζήτηση και έγκριση των αιτημάτων απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν ορισμένες από τις αποσπάσεις σε φορείς. Έγκαιρα, εδώ και τρεις μήνες περίπου, απαιτήσαμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προγραμματίσει όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Δυστυχώς εις ώτα μη ακουόντων!

Στις 22/8/2013 στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θέσαμε και οι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το θέμα των αποσπάσεων με ιδιαίτερη ένταση και επιμονή. Δυστυχώς, οι μνημονιακές συμφωνίες για υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι της λειτουργίας των σχολείων και της υποχρέωσης του Υπουργείου να αποφασίσει έγκαιρα για το που θα αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί στις 2/9/13.

Τελικά, οι σημερινές εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων είναι ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ θα ανακοινωθούν το νωρίτερο στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Πέραν της αναλγησίας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και με την έλλειψη των αναγκαίων υπαλλήλων για να διεκπεραιώσουν την επεξεργασία των αιτήσεων. Σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο και να ανακοινωθούν από το Υπουργείο οι αποσπάσεις. Εάν αυτό δεν γίνει, οφείλει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενημερώσει σήμερα τους εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας ότι θα αναλάβουν υπηρεσία στις Δ/νσεις στις οποίες αποσπώνται ή στις οργανικές τους θέσεις μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων.

            Τέλος, απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εγκαταλείψει τα σχέδια για περιορισμένο αριθμό αποσπάσεων και να δώσει τη δυνατότητα στο ΚΥΣΔΕ να εγκρίνει το μεγαλύτερο αριθμό των αιτήσεων απόσπασης. Αυτό επιβάλλεται να γίνει λόγω του πολύ μικρού αριθμού μεταθέσεων (εγκρίθηκε το 5,4% των αιτήσεων) και της συνεχιζόμενης πολιτικής της φτώχειας και εξαθλίωσης των εργαζόμενων.

 

Γρηγόρης Καλομοίρης,                                                Χρήστος Φιρτινίδης,

αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                  αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

 

30-08-2013 Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2/9

ΠΡΟΣ: -τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

                 -τα ΜΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήδη με απόφασή του έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2/9. Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας.

            Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν δημιουργήσει, να οργανώσουν τις πρώτες μέρες έναρξης του σχολικού έτους (2 και 3/9) κινητοποιήσεις σε κάθε περιοχή, στις σχολικές μονάδες ή και στις Δ/νσεις, για τη διεκδίκηση της ανάκλησης των διαθεσιμοτήτων ? απολύσεων και της επαναφοράς όλων των τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.

            Καμιά διαθεσιμότητα ? απόλυση εκπαιδευτικού,

            Κανείς εκπαιδευτικός και μαθητής δεν περισσεύει.

 Κατεβάστε τη σχετική απόφαση σε μορφή pdf … εδώ

30-08-2013 Ενημερωτικό σχετικά με τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ για το πρόγραμμα δράσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Σχετικά με το πρόγραμμα δράσης της επόμενης περιόδου, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε ενιαία πρόταση. Κατατέθηκαν στο Δ.Σ. διαφορετικές απεργιακές προτάσεις  που προβλέπουν και κλιμάκωση. Οι προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης θα κατατεθούν στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Ο κλάδος στις Γενικές Συνελεύσεις  θα αποφασίσει για την προσφορότερη πρόταση στο πρόγραμμα δράσης.

Οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και η Γ.Σ. των Προέδρων στις 9/9 στην Αθήνα.

Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις και στις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες των ημερών.

Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf … εδώ

29-08-2013 Ψήφισμα-κάλεσμα ενάντια στη δίωξη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ? ΟΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ενάντια στη δίωξη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ? ΟΤΑ

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή δίωξη ολόκληρου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ? ΟΤΑ και την παραπομπή του σε δίκη στις 3/9/13 για την απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

            Η δίωξη αυτή είναι ευθεία εκφοβιστική παρέμβαση στην λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος και επιχειρεί να πλήξει την ανεξαρτησία του.

            Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών στην ΠΟΕ ? ΟΤΑ. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι τέτοιες μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστική δράση των εργαζομένων, αλλά θα την δυναμώσουν.

            Το επόμενο διάστημα θα αγωνιστούμε μαζί όλοι οι εργαζόμενοι για την ανατροπή αυτής της πολιτικής Κυβέρνησης ? Ε.Ε. ? ΔΝΤ.

            Καλούμε σε συμπαράσταση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έξω από το κτίριο 9, την Τρίτη 3/9 στις 11.30 π.μ.

Κατεβάστε το σχετικό Ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ

29-08-2013 Ψήφισμα για τη Συρία

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τη Συρία

            Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την όξυνση της κατάστασης στη Ν.Α. Μεσόγειο και ειδικά στη Συρία.

            Οι στρατιωτικές προετοιμασίες ΗΠΑ ? Βρετανίας ? Γαλλίας ? Τουρκίας των μοναρχιών του Κόλπου εντείνονται και απειλούν με ανάφλεξη την περιοχή και τους λαούς με αιματοχυσία.

            Όποιο πρόσχημα και αν επικαλούνται οι ιμπεριαλιστές (π.χ. χρήση χημικών που, ως ενέργεια, είναι καταδικαστέα έτσι κι αλλιώς), δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανενός είδους επέμβαση στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής. Οι λαοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

            Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο, άμεση ή έμμεσο, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Καμιά διευκόλυνση στην επίθεση μέσω της βάσης της Σούδας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Καμιά απόφαση οργάνου, ακόμα και του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την επέμβαση και το μακέλεμα του Συριακού λαού.

            Οι εξελίξεις στην περιοχή φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για «έξοδο από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, καταδίκη και άρνηση σε συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο και άμεσα στη Συρία, αποτροπή της απειλής ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας, διάλυση του άξονα Ελλάδας ? Ισραήλ» (απόφαση 16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ).

Κατεβάστε το σχετικό Ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ

28-08-2013 Δελτίο Τύπου σχετικά με τη σύσκεψη των Ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μετά από πρόσκληση της ΟΛΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28/8/2013 στα γραφεία της ΟΛΜΕ σύσκεψη των Ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μετά από πρόσκληση της ΟΛΜΕ.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των παρακάτω Ομοσπονδιών:

ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για το εύρος των κινητοποιήσεων, που πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά της πανεργατικής διαρκούς δράσης.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι αναπτύσσεται μια πρωτοφανής επίθεση ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους από Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Αν υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, το αποτέλεσμα θα είναι ερείπια για τις κοινωνικές δομές, διάλυση υπηρεσιών που καλύπτουν βασικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες εργαζομένων-ανέργων, ανεργία, απολύσεις, ανέχεια, φτώχεια, πλειστηριασμοί?

Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής ή ακίνητος αντικρίζοντας το «κεφάλι της μέδουσας», την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με συντονισμένους, οργανωμένους, αποφασιστικούς αγώνες θα τους σταματήσουμε.

Εμείς που συμμετείχαμε στη σύσκεψη δεσμευόμαστε να ανοίξουμε διαδικασίες γενικών συνελεύσεων στους χώρους μας με σκοπό, περί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, μια γενικευμένη απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-Τρόικας.

Καλούμε και τα υπόλοιπα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις τριτοβάθμιες Συνομοσπονδίες να ανταποκριθούν σ? αυτή την απαίτηση των καιρών.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

28-08-2013 Δελτίο Τύπου-Ενημερωτικό στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του κλάδου για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση (27/8/2013), πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του κλάδου για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης που αναπτύσσεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα, άρχισε τη συζήτηση για τη διαμόρφωση της εισήγησης προς τις Γ.Σ. του κλάδου, η οποία θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 29/8. Οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5/9 και η Γ.Σ. των Προέδρων προγραμματίζεται καταρχάς στις 9/9 . Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις Γ.Σ. και στις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες των ημερών.

            Οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι οι παρακάτω:

-          Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις την Πέμπτη, 29/8 στις 12.30 στην Πλατ. Κλαυθμώνος.

–          Σύσκεψη με Ομοσπονδίες και συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις επόμενες μέρες με σκοπό το συντονισμό της δράσης.

–          Συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας για το συντονισμό των ενεργειών.

–          Κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση των ν/σχ για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή (5 ή 6/9) και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στην ίδια συγκέντρωση καλούμε και τους αναπληρωτές ? ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ζητημάτων που τους αφορούν. Όσες ΕΛΜΕ δεν οργανώσουν την κάθοδό τους στην Αθήνα, να οργανώσουν εκείνη την ημέρα τοπικές πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση στην Αθήνα θα είναι στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00.

–          Κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 7/9. Οι ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου θα πρέπει να ενημερώσουν εγκαίρως την ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή των συναδέλφων, ώστε να εξασφαλιστεί η μετακίνησή τους με πούλμαν (Δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία της ΟΛΜΕ μέχρι την Πέμπτη 5/9).

–          Σύσκεψη ΔΣ ΕΛΜΕ και αιρετών Β. Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στην ΕΔΟΘ.

–          Αποφασίστηκε η κατάθεση προσφυγής ενάντια στη διαπιστωτική πράξη για τις διαθεσιμότητες του Υπουργού Παιδείας. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή, είναι επικουρική της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας δράσης για την ανάκληση αυτών των διαθεσιμοτήτων.  Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες αναλυτικά.

–          Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και τις επιτροπές αγώνα των ΕΛΜΕ, να οργανώσουν ενημερωτικές περιοδείες στις 2 και τις 3/9 στα σχολεία προετοιμάζοντας τις ΓΣ.

–          Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2/9. Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας.

–          Τέλος στις 11/9 προτείνουμε να διαβαστεί επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε γονείς και μαθητές κατά τον αγιασμό των σχολείων και να οργανωθούν μετά τον αγιασμό, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και των συλλόγων διδασκόντων συναντήσεις με γονείς και μαθητές.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

28-08-2013 Πρόσκληση Ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σε σύσκεψη

Αθήνα, 27/08/2013

 Προς τις Ομοσπονδίες Δημοσίου κ Ιδιωτικού Τομέα

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

 

Αγαπητοί, συνάδελφοι

            Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, καλεί τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες ? απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης  ? Τρόικας.

          Tην Τετάρτη, 28/08/2013 στις 17.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2, 6ος όροφος, Σύνταγμα).

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ