Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

29-08-2013 Ψήφισμα για τη Συρία

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τη Συρία

            Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την όξυνση της κατάστασης στη Ν.Α. Μεσόγειο και ειδικά στη Συρία.

            Οι στρατιωτικές προετοιμασίες ΗΠΑ ? Βρετανίας ? Γαλλίας ? Τουρκίας των μοναρχιών του Κόλπου εντείνονται και απειλούν με ανάφλεξη την περιοχή και τους λαούς με αιματοχυσία.

            Όποιο πρόσχημα και αν επικαλούνται οι ιμπεριαλιστές (π.χ. χρήση χημικών που, ως ενέργεια, είναι καταδικαστέα έτσι κι αλλιώς), δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανενός είδους επέμβαση στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής. Οι λαοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

            Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο, άμεση ή έμμεσο, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Καμιά διευκόλυνση στην επίθεση μέσω της βάσης της Σούδας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Καμιά απόφαση οργάνου, ακόμα και του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την επέμβαση και το μακέλεμα του Συριακού λαού.

            Οι εξελίξεις στην περιοχή φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για «έξοδο από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, καταδίκη και άρνηση σε συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο και άμεσα στη Συρία, αποτροπή της απειλής ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας, διάλυση του άξονα Ελλάδας ? Ισραήλ» (απόφαση 16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ).

Κατεβάστε το σχετικό Ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ