Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

21-01-2016 Δελτίο τύπου από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Διοικ. Μεταρρ. για θέματα αποκατάστασης των πρώην διαθέσιμων εκπαιδευτικών

Αθήνα, 21/01/2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/1/16, προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μελών της συντονιστικής επιτροπής πρώην εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χρ. Βερναρδάκη για τα θέματα των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με το νόμο 4172/13 και επανήλθαν με το νόμο 4325/15.

Τα δύο από τα τρία αιτήματα  που συζητήθηκαν είχαν θετική έκβαση και μας δόθηκε η προτεινόμενη διάταξη στο υπό κατάθεση αύριο νσχ του Υπουργείου που αναφέρει ότι: “ο χρόνος της διαθεσιμότητας θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη” και ότι

 “ για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση στις ανακοινώσεις του Υπουργείου ΔΜΗΔ για οποιοδήποτε λόγο και για τους οποίους δεν εκδόθηκε ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης, το χρονικό διάστημα από τις 22/3/14 μέχρι τη δημοσίευση του ν.4325/15 (11/5/15) θεωρείται ως χρόνος κατά τον οποίο είχε παραταθεί η διαθεσιμότητα”.

 Για το τρίτο αίτημα της καταβολής των μισθολογικών απωλειών του 25% του χρονικού διαστήματος της διαθεσιμότητας, δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στον Υπουργό Οικονομικών.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Για να δείτε το Υπόμνημα που είχε κατατεθεί σε pdf … εδώ