Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

06-11-2019 Να εξαιρεθούν τα σωματεία μας από την υποβολή δήλωσης για το «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων”

Αθήνα, 06/11/19


Να εξαιρεθούν τα σωματεία μας από την υποβολή δήλωσης για το «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων»

 

 Σύμφωνα με τον ν. 4557/2018 της προηγούμενης κυβέρνησης, που ενσωματώνει Οδηγία της ΕΕ τα ΔΣ όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα, με τίτλο “Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων”, τα ατομικά στοιχεία των μελών των προεδρείων τους. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική αυτή, κι ενώ πριν λίγες μέρες ψήφισε τις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις για προκήρυξη απεργίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όρισε στα σωματεία ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων αυτών αρχική την 1η Νοέμβρη και, κατόπιν πιέσεων την 28η Νοεμβρίου. Έπειτα ακολουθεί πρόστιμο 10.000€.

 Αυτή η ΥΑ αντιμετωπίζει τα σωματεία ως “εγκληματικές οργανώσεις”, χώρους που γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 Η πολιτική αυτή επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση, ιδιαίτερα με τον «αναπτυξιακό νόμο» με τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις, στοχεύει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει να επιφέρει καίρια πλήγματα και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όσους ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όσους συνδικαλίζονται, όσους απεργούν και αγωνίζονται.

 Τα συνδικάτα λογοδοτούν αποκλειστικά στα μέλη τους, στους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι και σωματεία δρουν και αγωνίζονται πάντα κάτω από το φως του ήλιου!

 To ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να εξαιρέσει τα συνδικάτα από την απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική απόφαση.


Να εξαιρεθούν τα σωματεία μας από την υποβολή δήλωσης.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Για το αρχείο σε pdf … εδώ