Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

02-11-2018 Ανακοίνωση-Καταγγελία για την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά

Αθήνα, 02/11/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά

 

Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων!

Πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του.

Κάτω τα χέρια από  τα σωματεία!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (Τρίτη 31/10/2018) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Την προηγούμενη μέρα (30/10/2018) είχε προηγηθεί νέα “επίσκεψη” κλιμακίου του ΣΔΟΕ απαιτώντας να δοθούν μια σειρά στοιχεία, όπως μητρώα μελών (!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχουν δοθεί δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!

            Tα σωματεία έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφου και τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική.

Τονίζουμε, επίσης, ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ανάμεσά τους και η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν χρηματοδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνει κτίρια ή υπαλλήλους.

Τα μοναδικά της έσοδα είναι οι συνδρομές που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους. Σε αυτούς αναφερόμαστε, σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό.

Πρόκειται για ευθεία επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου που δεν έχει οικονομικές συναλλαγές με κράτος και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για το τι είδους και ποιότητας συναλλαγές έχουν τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας του τόπου.

Αυτή η παρέμβαση του ΣΔΟΕ δεν προέκυψε τυχαία.

Είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει κανένας να το υποτιμήσει.

Τα σωματεία δεν έχουν να κρύψουν τίποτα γιατί γίνονται δημόσιοι οικονομικοί απολογισμοί ετησίως.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ