Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

11-10-2018 Σχετικά με χορηγικά προγράμματα στις σχολικές μονάδες

Αθήνα, 11/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χορηγικά προγράμματα στις σχολικές μονάδες

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με αφορμή την έκταση που έλαβε στα ΜΜΕ το θέμα των χορηγιών σε σχολικές μονάδες και την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να αρνηθεί χορηγικά προγράμματα, επαναβεβαιώνει την αντίθεσή του στη λογική των χορηγιών από εταιρείες (βλ. ανακοίνωση 22/6/18) και επισημαίνει ότι η συντήρηση, ο εξοπλισμός, η λειτουργία και η στελέχωση του δημόσιου σχολείου είναι ευθύνη και υποχρέωση της Πολιτείας.

Τα τελευταία χρόνια η μειωμένη κατά 50% χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, τα προβλήματα σε εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές καθώς και η υποστελέχωση σε προσωπικό έχουν δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικούς φορείς να μπαίνουν στο δημόσιο σχολείο.

            Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι αντίθετο με την οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της παιδείας που επιτυγχάνεται μέσω της προβολής και διαφήμισης πολυεθνικών εταιρειών και των χορηγιών κοινωφελών ιδρυμάτων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στις 5/9/18 απέναντι στις επιθέσεις που δέχτηκε  κυρίως από ΜΜΕ και άλλους φορείς.

Καλούμε το εκπαιδευτικό κίνημα (εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές) να διεκδικήσουν αγωνιστικά επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους να μη διευκολύνουν διαφημιστικές καμπάνιες.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων.

 Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ