Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

29-03-2017 Να αναγνωριστεί μισθολογικά η προϋπηρεσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών απολυμένων από ιδιωτικά σχολεία

Αθήνα, 29/3/2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

απολυμένων από ιδιωτικά σχολεία

 

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για τη μη αναγνώριση και μισθολογική εξέλιξη της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που απολύθηκαν από ιδιωτικά σχολεία και εντάχθηκαν στους πίνακες αναπληρωτών της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το νόμο 4354/2015 (ΦΕΚ 176/τ. Α΄/16-12-2015) ? νέο μισθολόγιο – όπου καθορίζεται ο χρόνος και ο τρόπος μισθολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών που απολύθηκαν από ιδιωτικά σχολεία και προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση δεν αναγνωρίζεται πλέον για τη μισθολογική τους εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με τις διατάξεις του 4024/2011 η προϋπηρεσία τους αναγνωριζόταν και για μισθολογική εξέλιξη.

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου δυσχεραίνει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών οι οποίοι μετά την απόλυσή τους υπηρετούν σε διάφορα σημεία της χώρας προκειμένου να καλύψουν κενά της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ζητήσει την πλήρη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη όλων των αναπληρωτών, αλλά είναι προφανές ότι ως πρώτο βήμα θα πρέπει να αρθεί η αδικία ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προϋπηρεσία στα δημόσια και στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να αντιμετωπίζονται με τους ίδιους όρους.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά να προωθηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση και να αναγνωρίζονται μισθολογικά τα ίδια χρόνια και στους αναπληρωτές απολυμένους από ιδιωτικά σχολεία, όπως και στους υπόλοιπους, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και μέχρι την πλήρη αναγνώριση όλου του χρόνου προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ