Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

02-03-2016 Παρουσίαση θεατρικών έργων από την Πολιτιστική Λέσχη ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ

Κορνάρου 2, 4 ος όροφος,

Δελτίο τύπου-πρόσκληση προς ΕΛΜΕ

Η Πολιτιστική Λέσχη του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ παρουσιάζει φέτος δύο θεατρικά έργα.

Α) Τη σουρεαλιστική κωμωδία «Μυστήριο Β» (πρωτότυπος τίτλος ????????-????)  του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. Το έργο ,γράφτηκε το 1918 και ανέβηκε για πρώτη φορά στις 18 Νοεμβρίου 1918,στην Πετρούπολη. Ολοκληρώθηκε  σε διάφορες φάσεις. Έχει ανέβει σε διάφορες εκδοχές, σε όλο τον κόσμο, ενώ  έχει γυριστεί και ως ταινία κινουμένων σχεδίων (animation). Η «οδηγία» του ίδιου του Μαγιακόφσκι ήταν να επικαιροποιείται συνεχώς.

Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για διάφορους συγγραφείς και σκηνοθέτες. Ανάμεσά τους και ο Νομπελίστας Ντάριο Φο, που έγραψε το δικό του «Μυστήριο».  Κατέχει ιδιαίτερη θέση στη παγκόσμια ιστορία του θεάτρου. Παρουσιάζεται πρώτη φορά στη χώρα μας, σε διασκευή και σκηνοθεσία της ομάδας μας.

Στο έργο συμμετέχουν 12 ηθοποιοί και έχει σχεδιαστεί με minimal σκηνικά.

Β) Την κλασική ελληνική κωμωδία «Η βίλλα των οργίων» σε cult edition. «Η βίλλα των οργίων»  βασίζεται στην ομώνυμη ελληνική κινηματογραφική κωμωδία του 1964( σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Κάκια Αναλυτή το οποίο είχε αρχικά παιχτεί ως θεατρικό έργο από το ζεύγος Αναλυτή – Ρηγόπουλου με μεγάλη επιτυχία).

Και εδώ τη διασκευή και σκηνοθεσία έχει πραγματοποιήσει η ομάδα μας.

Στο έργο συμμετέχουν 6 ηθοποιοί και επίσης έχει σχεδιαστεί με minimal σκηνικά.  Έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί εύκολα και από ΕΛΜΕ εκτός Αττικής (λόγω χαμηλού κόστους).

Η Πολιτιστική Λέσχη και οι θεατρικές της ομάδες  είναι στη διάθεση κάθε ΕΛΜΕ.

Η παρουσίαση των έργων (πάντα με ελεύθερη είσοδο) αποτελεί-εδώ και μια τριετία- μία από τις ποιο πετυχημένες εξωστρεφείς δραστηριότητες της Ομοσπονδίας (καθώς απευθύνεται και εκτός του κύκλου των συναδέλφων), συνδυάζοντας ψυχαγωγία, άποψη, ποιότητα, ενισχύοντας την δημόσια εικόνα τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΕΛΜΕ.

Τα θεατρικά έργα που έχει παρουσιάσει τα τρία χρόνια της λειτουργίας της («Himmelweg»,αντιφασιστικό δράμα, «My name is Rachel Corrie», η κωμωδία «ο Αξιολογητής» και το «Έγκλημα και τιμωρία» )τα παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές σε όλη τη χώρα.

Για επικοινωνία για πληροφορίες και προγραμματισμό παραστάσεων:

Ανδρέας Ζαφείρης  6942962965/andreas5san@gmail.com

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ