Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

01-10-2014 Κοινή επιστολή ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ για τους τίτλους σπουδών που εκδίδουν οι πάροχοι ιδιωτ. εκπ/σης

OIELE                                                          

 GREEK FEDERATION OF PRIVATE SCHOOL TEACHERS                                                                                                                             


OLME

GREEK FEDERATION OF STATE

SECONDARY EDUCATION

SCHOOL TEACHERS

Aθήνα, 30-9-2014

                                                                        

 ΠΡΟΣ: την Ευρ. Επιτροπή και την ETUCE

  Μετά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΑΙΘ και δεδομένου ότι πλέον παραβιάζεται το Συνταγματικό πλαίσιο που αφορά την εποπτεία της πολιτείας στους τίτλους σπουδών που εκδίδουν οι πάροχοι ιδιωτικής εκπαίδευσης, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα εξής:

α) Η τυπική ιδιωτική εκπαίδευση δεν ελέγχεται πλέον από κανέναν εποπτικό θεσμό του κράτους ούτε σε ο,τι αφορά τα προγράμματα σπουδών ούτε σε ό,τι  αφορά  την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Επίσης δεν ελέγχεται ούτε η νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών καθώς οι εποπτικές αρχές του ΥΠΑΙΘ δεν ελέγχουν πλέον τους διορισμούς και τις απολύσεις στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

β) Οι τίτλοι σπουδών (απολυτήριο γυμνασίου και λυκείου) των ιδιωτικών σχολείων υπογράφονται και εκδίδονται από το «εκπαιδευτικό» προσωπικό των σχολείων, τη σύνθεση και τα προσόντα του οποίου το ΥΠΑΙΘ πλέον αγνοεί!

γ) Τα ιδιωτικά σχολεία εκδίδουν τίτλους σπουδών μέσα από εσωτερικές διαδικασίες. Ο απολυτήριος τίτλος του γυμνασίου (Γ ΄ Γυμνασίου-επίπεδο 2), οι προαγωγικές εξετάσεις Α και Β Λυκείου (τάξεις των οποίων ο βαθμός συμμετέχει στο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) και οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου (επίπεδο 4) προκύπτουν από ενδοσχολικές διαδικασίες (εξετάσεις) που εποπτεύονται αποκλειστικά από το «ανέλεγκτο» από το ΥΠΑΙΘ προσωπικό του κάθε σχολείου.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf στα ελληνικά και στα αγγλικά … εδώ