Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

05-03-2014 Υπόμνημα σχετικά με την προκήρυξη θέσεων μετάταξης για νοσηλευτές

ΠΡΟΣ:

τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κων. Αρβανιτόπουλο

τον Υπουργό Υγείας, κ. Αδ. Γεωργιάδη

τον Υπουργό Διοικ. Μεταρρ., κ. Κυρ. Μητσοτάκη

Κύριοι Υπουργοί,

Με το ν.4172/13 αρ.82, 1845 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Εκπαιδευτικοί των τομέων υγείας ? πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής ? κομμωτικής.

Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, μέχρι σήμερα κανείς εκπαιδευτικός δεν έχει τοποθετηθεί σε άλλη θέση. Σας είναι γνωστό ότι ως ΟΛΜΕ επιμένουμε στην αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας των τομέων και των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν και την επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους. Αναγκαιότητα που επιβάλουν τόσο οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών αλλά όσο και το γεγονός ότι αυτοί οι τομείς υφίστανται σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης.

Σήμερα, λίγες μόνο ημέρες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απειλούνται με απόλυση στις 22 Μάρτη.

Στην τελευταία προκήρυξη (ανακοίνωση 10/2014, ΦΕΚ τ. Β 479/26-2-14) για τη μετάταξη σε νοσοκομεία των εκπαιδευτικών ? Νοσηλευτικής που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως οι θέσεις αντιστοιχούν σε ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών, ενώ οι εκπαιδευτικοί είναι ΠΕ 14 και ΠΕ 18, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ δηλ. δικαιούνται να τοποθετηθούν σε ΠΕ και ΤΕ θέσεις αντίστοιχα στα νοσοκομεία.

Με τον τρόπο αυτό εξωθούνται στην πραγματικότητα οι εκπαιδευτικοί αυτοί όχι μόνο να αλλάξουν επάγγελμα εγκαταλείποντας τα τυπικά τους προσόντα και την πρόσθετη παιδαγωγική τους εκπαίδευση αλλά και να μεταταχθούν σε θέσεις κλάδου κατώτερης κατηγορίας, σε θέσεις κλάδου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών. Να σημειώσουμε δε πως αρκετοί εκπαιδευτικοί διαθέτουν αυξημένα προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, πρόσθετες επιμορφώσεις κ.ά.)

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην προκήρυξη για ΔΕ θέσεις, στην πράξη οδηγεί σε βαθειά υποβάθμιση και ουσιαστικά στην απόλυση εκπαιδευτικούς με αυξημένα προσόντα και εμπειρία.

Ζητάμε να διορθωθεί η παραπάνω προκήρυξη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να μετατραπούν όλες οι θέσεις ΔΕ Β.Νοσηλευτών που προβλέπονται για τα νοσοκομεία, σε ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ