Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

11-09-2013 Απάντηση σε άρθρο του κ. Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου στο Έθνος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου

Κύριε Διευθυντή,

«Ιδιοτελή συνδικαλισμό» καταλογίζει στην ΟΛΜΕ με περισσή ευκολία ο συντάκτης σας κ. Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος από τη στήλη «Διαφωνίες» (Έθνος, 11-9). Παρακαλούμε επ? αυτού να δημοσιεύσετε και τη δική μας άποψη.

Πεποίθηση του κ. Μπαρτζινόπουλου φαίνεται να είναι ότι η διατήρηση της μνημονιακής πολιτικής αποτελεί τη μόνη λύση στα σημερινά αδιέξοδα. Ασφαλώς, είναι δικαίωμά του να το πιστεύει αυτό. Είναι και δικαίωμα των εργαζομένων, όμως, και στην περίπτωσή μας των εκπαιδευτικών, να έχουν διαφορετική γνώμη. Μια γνώμη, άλλωστε, που στις σχετικές δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ως κυρίαρχη. Ούτε οι αποδοχές μας διασώθηκαν ούτε βασικά εργασιακά μας δικαιώματα διατηρήθηκαν ούτε θέσεις εργασίας μας περισώθηκαν ούτε, πολύ περισσότερο, προοπτική διεξόδου διαφαίνεται στον ορίζοντα από την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική. Γι? αυτό και η λύση που μας υποδεικνύει κουνώντας μας το δάκτυλο, να επιδιώξουμε συγκλίσεις στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής και όχι απεργίες, απορρίφθηκε πανηγυρικά στις πρόσφατες συνελεύσεις του κλάδου μας.

«Υποδύεται» τους προστάτες του δημόσιου σχολείου η ΟΛΜΕ, ισχυρίζεται επίσης ο συντάκτης σας, όπως, κατά τα γραφόμενά του, και η ΕΣΗΕΑ «υποδύεται» τους υπέρμαχους της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας. Φαίνεται πως, κατά την αντίληψή του, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους γενικώς «υποδύονται», ενώ προφανώς οι «γνήσιοι» υπέρμαχοι των δημόσιων αγαθών βρίσκονται από την πλευρά της κυβέρνησης. Τότε, πώς εξηγεί ο κ. Μπαρτζινόπουλος αυτή την ακραία επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής ενάντια στο κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την ελεύθερη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία; Πώς εξηγεί τη θεσμοθέτηση του «Νέου Λυκείου», που με αλλεπάλληλες εξετάσεις «πανελλαδικού» τύπου σε όλες τις τάξεις του, αλλοιώνει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του λυκείου και εξωθεί τα παιδιά στα φροντιστήρια και τελικά στην παραίτηση; Όταν εφαρμόζονται τέτοιες πολιτικές, οι εκπαιδευτικοί φέρουν την ευθύνη για το κατάντημα της εκπαίδευσης;

Ας κατανοήσει ο κ. Μπαρτζινόπουλος ότι η πολιτική, οι θέσεις και οι διεκδικήσεις της ΟΛΜΕ αποφασίζονται με συλλογικό τρόπο, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, και είναι ασυμβίβαστο με την ιδιοτέλεια και τις προσωπικές επιδιώξεις της όποιας ηγεσίας. Και ας αναρωτηθεί πόσο ανιδιοτελείς είναι οι θέσεις που ο ίδιος υποστηρίζει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΜΕ