Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

03-09-2013 Ενημερωτικό Αιρετών του ΚΥΣΔE για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 

των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη,εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων  

Θέμα: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες, με συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων, διάβημα διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία των αποσπάσεων καθώς για την άρνηση της ηγεσίας του Υπουργείου παιδείας να προχωρήσει στις μετατάξεις συναδέλφων που ανήκουν σε ειδικότητες που καταργήθηκαν.

Σε ό,τι αφορά τις αποσπάσεις, παρά τα εμπόδια που θέτει η ηγεσία του Υπουργείου, προγραμματίστηκε διήμερη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για την Τετάρτη 4/9 και την Πέμπτη 5/9, με θέματα ημερήσιας διάταξης τις αποσπάσεις ειδικών κατηγοριών και τις κατά προτεραιότητα, αποσπάσεις σε μουσικά, καλλιτεχνικά σχολεία, στο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και στην εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Επιμένουμε να συζητηθούν και να ανακοινωθούν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5/9/2013 όλες οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ καθώς και οι αποσπάσεις σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

Ενημερώσαμε τον πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ για τη θέση μας ότι αυτή η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ δεν πρέπει και δεν μπορεί να τελειώσει εάν δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις απόσπασης όλων των συναδέλφων.

Συνεπώς, εάν χρειαστεί, θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση και την Παρασκευή 6/9/13, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για το πού θα αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα 9/9/13.

Η άρνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να δεχτεί το αυτονόητο, δηλαδή, το να αναλάβουν υπηρεσία οι συνάδελφοι στις Δ/νσεις στις οποίες αποσπώνται ή στις οργανικές τους θέσεις, μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων, υποχρεώνει το ΚΥΣΔΕ να ανταποκριθεί στη δική του ευθύνη χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σεβαστεί, επιτέλους, τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γρηγόρης Καλομοίρης,                                            Χρήστος Φιρτινίδης,

αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                          αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 694 46 04 063, 210 32 37 252,             (τηλ.: 697 44 88 454,

ηλ. δ/νση: grikalom@gmail.com)                      ηλ. δ/νση: firtinidis@gmail.com)

Αθήνα, 3-9-2013