Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

28-05-2013 Alter Summit: Εναλλακτική κίνηση των ευρωπαϊκών κινημάτων στην Αθήνα (07-09 Ιούνη)

ALTER SUMMITΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (7-9 IOYNH)

 

Πραγματοποιείται στις 7-9 Ιούνη 2013 στην Αθήνα (εγκαταστάσεις ποδηλατοδρόμιου ΟΑΚΑ, σταθμός ΗΣΑΠ Ειρήνη) η εναλλακτική σύνοδος (Alter Summit) των Ευρωπαϊκών κοινωνικών κινημάτων και συνδικάτων.

Στην Αθήνα θα παρουσιαστεί και ένα κοινωνικό ευρωπαϊκό μανιφέστο. Ολόκληρο το πρόγραμμα στο http://altersummit2013.blogspot.gr/p/blog-page.html. Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί με μεγάλη Ευρωπαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιούνη, το απόγευμα, με θέμα την αντίσταση στα μέτρα λιτότητας και στη φασιστική απειλή.

Η ΟΛΜΕ συμμετέχει ως παρατηρητής στη διαδικασία του Alter Summit που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβρη του 2012 στη Φλωρεντία.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Στο πλαίσιο της συνόδου θα γίνουν αρκετές εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών και η Συνέλευση για την εκπαίδευση με τίτλο: «Αντίσταση στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας – Υπερασπιζόμενοι το μέλλον των επόμενων γενιών».

Στη συνέλευση αυτή η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει με ομιλητές συμβάλλοντας στον προβληματισμό που θα αναπτυχθεί και στην ανταλλαγή κινηματικών εμπειριών στις χώρες της Ευρώπης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και περικοπών. Στόχος μας θα είναι να οργανωθούν και κοινές δράσεις ανάμεσα στα συνδικάτα και τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας σε χώρες της Ευρώπης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συνέλευση για την εκπαίδευση, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 2.30-5 μμ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΟΜΙΟ ΟΑΚΑ (Σταθμός Ειρήνη).

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ