Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

21-11-2012 Δελτίο Τύπου: Αλληλεγγύη από τους Αργεντίνους Εκπαιδευτικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση λάβαμε μήνυμα συμπαράστασης από τα συνδικάτα των Αργεντινών εργαζομένων και των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα.

Σημαντικό είναι επίσης οι εκδηλώσεις συμπαράστασης αλληλεγγύης που έγιναν  στη Αργεντινή.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

Σας στέλνουμε ενημερωτικό υλικό γύρω από την πορεία αλληλεγγύης στους Ευρωπαίους Εργαζόμενους της 14ης Νοεμβρίου. Αυτές είναι οι δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει στην Αργεντινή η CTA, το τμήμα της CTA της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, η Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών Αργεντινής (CTERA) και το Ενιαίο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών του Μπουένος Άιρες (SUTEBA).

Είναι θεμελιώδους σημασίας οι Ευρωπαϊκοί Λαοί να πάψουν να υφίστανται τις συνέπειες ενός άγριου καπιταλισμού, γι? αυτό είμαστε στη διάθεσή σας, για να ενισχύσουμε και να συμπαρασταθούμε από εδώ στους αγώνες που πραγματοποιείτε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Ρομπέρτο Μπαραντέλ, Γενικός Γραμματέας της SUTEBA, Γενικός Γραμματέας του τμήματος της CTA της επαρχίας του Μπουένος Άιρες.

Η CTA ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με το σύνθημα ?Αλληλεγγύη με τους λαούς της Ευρώπης?, η CTA διαδήλωσε στο κέντρο του Μπουένος Άιρες.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι Ρομπέρτο Μπαραντέλ, Γενικός Γραμματέας της SUTEBA (Ενιαίο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών του Μπουένος Άιρες) και του τμήματος της CTA (Συνομοσπονδία Εργαζομένων Αργεντινής) της επαρχίας του Μπουένος Άιρες· Πέδρο Βασιέχκο, Αναπληρωτής Γραμματέας του τμήματος της CTA της επαρχίας του Μπουένος Άιρες·  Εστέλα Ντίας, Γραμματέας Τομέα Γυναικών της CTA· Γκουστάβο Ρολλάντι, Οργανωτικός Γραμματέας της CTA· Γκρασιέλα Μογιάνο, Γραμματέας Κοινωνικής Δράσης της CTA· Πάβλο Ρεϊνέρ, Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της CTA· Κάρλος Χιρότι, Εκπρόσωπος Τύπου της CTA· Ντιέγο Γκαλίντες, Γραμματέας Πολιτισμού της CTA και Μαρσέλο Φροντίσι, Αναπληρωτής Γραμματέας της CTA. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων που υπάγονται στη CTA όπως ο Λουίς ντ? Ελία και ο Χοσέ Ουρέλλι.

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας που βρίσκεται στην οδό Αρενάλες και από κει κινήθηκαν προς το Γενικό Προξενείο της Ισπανίας όπου πραγματοποίησαν μια εκδήλωση.

Αναφορικά με την κινητοποίηση, ο Ρομπέρτο Μπαραντέλ δήλωσε: ?Είναι μια διαδήλωση υποστήριξης των διεκδικήσεων και των αγώνων που πραγματοποιούν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι. Κυρίως οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και όλων των χωρών της Ευρώπης όπου, δυστυχώς, εφαρμόζονται πολιτικές περικοπών και αφαιρούνται δικαιώματα από τους εργαζόμενους?.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

 

Μπορείτε εδώ να δείτε το πρωτότυπο μήνυμα και βίντεο από τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στην Αργεντινή.

http://www.suteba.org.ar/la-cta-march-en-solidaridad-con-los-trabajadores-europeos-9769.html

http://www.cta.org.ar/La-CTA-marcho-en-solidaridad-con.html

http://www.pagina12.com.ar/diario/elpais/1-207857-2012-11-15.html