Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

26-09-2012 Δελτίο Τύπου σχετικά με τα ψηφίσματα συμπαράστασης στη σημερινή απεργία από ξένες ομοσπονδίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει της Γενικής Απεργίας οι Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών Πορτογαλίας (FENPROF), Ηνωμένου Βασιλείου (NUT) και Γερμανίας (GEW), έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης στην ΟΛΜΕ.

Συνοπτικά, στο ψήφισμά της η FENPROF αναφέρεται στη βίαιη επίθεση που έχει εξαπολυθεί από την πολιτική καταλήστευσης των εργαζομένων και των εισοδημάτων τους η οποία εφαρμόζεται από την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Η NUT κάνει λόγο για τις περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών οι οποίες συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη γίνει περικοπές ύψους 25 ? 35%. Καταλήγει τονίζοντας ότι στην Ελλάδα η ασφάλεια της εκπαίδευσης και περισσότερο η επένδυση σε αυτήν, είναι θεμελιώδη ζητήματα για την οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, η GEW στο ψήφισμά της επισημαίνει ότι οι πολιτικές των περικοπών που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση, στις αποδοχές των εργαζομένων και στις κοινωνικές παροχές, είναι μέρος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται από την Τρόικα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας.

Tα ψηφίσματα (στα Αγγλικά), μπορείτε να τα δείτε στο site της ΟΛΜΕ: http://olme-attik.att.sch.gr/new/?page_id=1188

 Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf … εδώ