Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

28-05-2012 Σχετικά με το ερώτημα Γ4 της Φυσικής Κατεύθυνσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με το μάθημα της Φυσικής

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το Γ4 ερώτημα στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στις φετινές εξετάσεις έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Θεωρούμε απαράδεκτη και άδικη την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) να ακυρώσει το Γ4 ερώτημα και να επιμερίσει στα άλλα 3 ερωτήματα τις 7 μονάδες που αντιστοιχούν σε αυτό (2, 2, 3) και μας θυμίζει την παροιμία «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος.

Σύμφωνα με αυτό αδικούνται κατάφωρα οι μαθητές που ασχολήθηκαν με το θέμα και έδωσαν κάποια απάντηση.

Πώς θα αξιολογηθούν αυτοί οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτό το ερώτημα και αφιέρωσαν χρόνο για αυτό σε βάρος άλλων ερωτημάτων έναντι των συνυποψηφίων τους που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με αυτό και αφιέρωσαν το χρόνο τους στα άλλα θέματα;

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει την απόφαση της ΚΕΕ δίνοντας παράλληλα οδηγία προς τους βαθμολογητές να αξιολογήσουν κάθε προσπάθεια των μαθητών μας στο βαθμό που αυτή κινείται είτε στη λύση που πρότεινε αρχική η ΚΕΕ, είτε σε απαντήσεις επιστημονικά αποδεκτές.

Η Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων, και βεβαίως το Υπουργείο Παιδείας, οφείλει να σέβεται, να εκτιμά και να φροντίζει να αποτυπώνεται ακριβοδίκαιο ο κόπος, οι γνώσεις και οι προσπάθειες όλων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τις ανάλογες οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί την ΚΕΕ και το Υπ. Παιδείας:

  • Να μην προχωρήσουν στην ακύρωση του επίμαχου ερωτήματος, όπως αρχικά διατύπωσαν και να δεχθούν το αυτονόητο: Κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση να θεωρηθεί σωστή.
  • Να αναβάλουν την έναρξη της βαθμολόγησης μέχρι η ΚΕΕ να λάβει υπόψη της τις θέσεις των επιστημονικών ενώσεων και των εισηγήσεων των βαθμολογητών των Βαθμολογικών Κέντρων, οι οποίοι για το λόγο αυτό θα πρέπει να συνεδριάσουν εκτάκτως.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο … εδώ