Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

04-04-2012 Σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση και τις απολύσεις εκπαιδευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έκπληξή του από την εμμονή του Υπουργού Παιδείας, να καταθέσει τελικά σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση.  Με αυτήν αφαιρεί  τον έλεγχο της καταχρηστικότητας των απολύσεων από τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ, προβλέπει την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, «αυτοματοποιεί» τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ανοίγει το δρόμο για το σχολείο της αγοράς.

Η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί πάγια αιτήματα του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων και αφήνει απροστάτευτους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση, διότι θα επικρατήσει στην ιδιωτική εκπαίδευση ο νόμος της Ζούγκλας. Αυτή η τροπολογία αποτελεί απόδειξη ότι οδηγούμεθα σε μία ακόμη περίπτωση απόσυρσης του όποιου κρατικού ελέγχου από τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό έχει ευρύτερη σημασία γιατί οξύνει περαιτέρω τις εκπαιδευτικές και επομένως τις κοινωνικές ανισότητες.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία και να προχωρήσει σε διάλογο με τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Κατεβάστε το αρχείο της ανακοίνωσης … εδώ