Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

03-04-2012 Σχετικά με την υπόθεση της συναδέλφου Τρεμπέλα Γεωργίας

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την υπόθεση της συναδέλφου Τρεμπέλα Γεωργίας

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μελέτησε την επιστολή και τα παραστατικά έγγραφα που μας απέστειλε η συνάδελφος Γεωργία Τρεμπέλα καθηγήτρια ΠΕ06 του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα ενώ η συνάδελφος βρισκόταν σε απόσπαση στην Αυστραλία, μετά παρέλευση διετίας και πλέον η απόσπαση ανακλήθηκε αιφνιδιαστικά από το Υπουργείο και της ζητήθηκε η άμεση επιστροφή στην Ελλάδα.

Επειδή όμως στην Αυστραλία είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση οικονομικών υποθέσεων των εκεί αποσπασμένων εκπαιδευτικών και το κλείσιμο του λογαριασμού στον οποίο ήταν υπεύθυνη δεν μπορούσε να γίνει εντός μερικών ημερών, παρατάθηκε με προφορική, αρχικά, εντολή και εγγράφως αργότερα, η παραμονή της εκεί για δυο μήνες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Για τους δύο αυτούς μήνες που έμεινε επιπλέον, διαχειριζόμενη χρήματα και ως υπεύθυνη υπογραφής επισήμων υπηρεσιακών εγγράφων οικονομικού ενδιαφέροντος, η Υπηρεσία επικαλούμενη τυπικούς αλλά καθόλου ουσιαστικούς λόγους, για τους οποίους πάντως ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια, την έγγραφη δηλαδή επικύρωση της παράτασης με έγγραφο που φέρει ημερομηνία μεταγενέστερη της έναρξης, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα καταβολής του επιμισθίου και αρνείται την καταβολή.

Επειδή η παράταση της παραμονής έγινε από την Υπηρεσία, και επιβεβαιώθηκε με έγγραφο της τότε Υφυπουργού κ. Γεννηματά και για την τακτοποίηση υπηρεσιακών ζητημάτων, είναι αυτονόητο ότι δικαιούται το επιμίσθιο.

Ζητάμε την άμεση άρση της αδικίας που διεπράχθη σε βάρος της συναδέλφου και την καταβολή του επιμισθίου των δύο μηνών.

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση … εδώ