Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

27-03-2012 Σχετικά με την καταβολή οδοιπορικών σε μαθητές εσπερινών σχολείων

Καταβολή οδοιπορικών σε μαθητές εσπερινών σχολείων

Κύριοι Υπουργοί,

Στα εσπερινά σχολεία αρκετών περιοχών της χώρας, το πρόγραμμα λειτουργίας τους κατά τις βραδινές ώρες, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησής  των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι μαθητές αυτοί δεν έχουν μειωμένο μαθητικό δελτίο και για το λόγο αυτό η νομοθεσία (KYA Μεταφοράς μαθητών 2011) προβλέπει την καταβολή οδοιπορικών  για τη μετακίνηση τους από τον τόπο κατοικίας τους στα εσπερινά σχολεία.

Δυστυχώς, όπως μας καταγγέλθηκε από την ΕΛΜΕ Σερρών, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ στους μαθητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον πολλοί από αυτούς διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις,. με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρή οικονομική αδυναμία να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για σκληρά εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να συνδυάσουν βιοπορισμό και σπουδές, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για το απαράδεκτο αυτό γεγονός και απαιτεί από την πολιτεία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται οι μαθητές μας προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής τους.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο … εδώ