Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

18-11-2019 Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο 23/11

Αθήνα, 18/11/2019

 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ, της 2ης Νοέμβρη 2019, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής όλων των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών, στη μεγάλη Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο 23 Νοέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια, με αιχμή το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, των μόνιμων διορισμών και των δικαιωμάτων των αναπληρωτών.

Μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας και αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας η κατάσταση στα σχολεία και στις ζωή των εκπαιδευτικών έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Και σήμερα παραμένουν ανοιχτά όλα τα ζητήματα στην εκπαίδευση (διορισμοί, δαπάνες, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί κ.α.) που υποβαθμίζουν συνολικά το εκπαιδευτικό έργο. Οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών των σχολείων (πάνω από 10 χιλιάδες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση) αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να λειτουργήσουν τα σχολεία.  Οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές συνεχίζουν για ακόμα μια χρονιά να ζουν στο καθεστώς της αβεβαιότητας και της μόνιμης περιπλάνησης σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα και μέτρα στήριξης (μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.λπ.).

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση στην Αθήνα Σάββατο 23 Νοέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια, μαζί με τους συναδέλφους μας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την Ιδιωτική Εκπαίδευση ώστε από κοινού να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τα Δ.Σ. των όμορων ΕΛΜΕ να πάρουν μέτρα για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Παράλληλα, καλούμε τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη συγκέντρωση την ίδια ημέρα.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ