Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

10-06-2019 Καταγγελία για το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σερρών

Αθήνα, 10/6/2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

 Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την προσφυγή σε πειθαρχικές διαδικασίες καθώς θεωρεί ότι δεν αποτελεί αποτελεσματικό και επιθυμητό τρόπο διοίκησης. Η διοίκηση κάθε σχολικής μονάδας οφείλει και υποχρεούται να ασκεί τα καθήκοντά της σε πνεύμα συνεννόησης-με ανοιχτούς διαύλους ουσιαστικής επικοινωνίας-και συνεργασίας, έτσι ώστε να υπάρχει ειρήνη εντός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Οι συνεχείς προσφυγές σε πειθαρχικές διαδικασίες όχι μόνον επιβαρύνουν το εργασιακό περιβάλλον και το κλίμα συνεργασίας και επίτευξης εκπαιδευτικών παιδαγωγικών σκοπών αλλά απεναντίας επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ως ΟΛΜΕ πιστεύουμε ότι η διεύθυνση των σχολικών μονάδων οφείλει και υποχρεούται να κατανοεί τα τυχόν προβλήματα των συναδέλφων και να λειτουργεί με τέτοιον τρόπο, ώστε αυτά να εξαλείφονται και όχι να μεγιστοποιούνται.

Ως εκ τούτου εκτιμούμε ότι ο Διευθυντής του 4ου (Εσπερινού) ΕΠΑ.Λ Σερρών με ενέργειες ή παραλείψεις του, δυστυχώς, δεν προωθεί τη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος, ώστε να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο παιδαγωγικό αποτέλεσμα και οι συνάδελφοι να νιώθουν ασφάλεια εντός του εργασιακού περιβάλλοντος της σχολικής μονάδας που υπηρετούν.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ