Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

19-09-2018 Σχετικά με τα δυσπρόσιτα σχολεία

 

                                                               Αθήνα, 19/09/2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ

 

Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση «Κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες και καθορισμός δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», το Υπουργείο Παιδείας αποχαρακτήρισε  πολλά  από τα υφιστάμενα δυσπρόσιτα σχολεία της κατηγορίας Ι. Είχαμε ως Ομοσπονδία επισημάνει ότι ο μαζικός αυτός αποχαρακτηρισμός θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην έγκαιρη στελέχωση των σχολείων αυτών με εκπαιδευτικούς και θα οδηγήσει στην υπολειτουργία τους.

Και ενώ  έχουν τοποθετηθεί και οι τελευταίοι αναπληρωτές των προσλήψεων της  α΄ φάσης στα σχολεία, αιφνιδιαστικά το Υπουργείο, με νεότερη απόφαση, επαναφέρει τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτες για 50 σχολικές μονάδες (της κατηγορίας Ι).

Μία τέτοια κίνηση αποτελεί παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, οι οποίοι όταν δήλωναν σχολεία για τοποθέτηση είχαν τελείως διαφορετικά δεδομένα. Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει ανακατατάξεις στους πίνακες προϋπηρεσίας της επόμενης σχολικής χρονιάς και θα έχει άμεσο αντίχτυπο στην εργασιακή τους πορεία.

Η αλλαγή των δεδομένων με βάση τα οποία οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δήλωσαν σχολεία για τοποθέτηση, κινείται σε πλαίσιο αδιαφάνειας, δημιουργεί καταφανείς αδικίες και άνιση μεταχείριση αφού δημιουργεί ανακατατάξεις στους πίνακες προϋπηρεσίας.

Η ΟΛΜΕ απαιτεί από το Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την άρση των αδικιών.

 

Για το αρχείο σε pdf…εδώ