Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

20-04-2018 Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ

Αθήνα, 20/4/18

ΠΡΟΣ:

                                                                                                τον Υπουργό Παιδείας

                                                                                                κ. Κων Γαβρόγλου

 

ΘΕΜΑ: Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ λήγουν στις 25 Μαΐου. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις αρχίζουν την Τρίτη 29/5. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ αρχίζουν στις 8/6 και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ στις 7/6. Επειδή οι μαθητές-τριες των ΓΕΛ εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ενδοσχολικά και οι μαθητές-τριες των ΕΠΑΛ σε επτά έως εννέα προκύπτει ότι οι μαθητές – τριες των ΕΠΑΛ θα αναγκαστούν να γράφουν σε δύο μαθήματα την ίδια μέρα, ενώ θα έχουν μία ή και καμία ημέρα για ξεκούραση και προετοιμασία πριν τις Πανελλαδικές.

Από τη λήξη των μαθημάτων έως την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων μεσολαβούν 7 ημέρες για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και 8 ημέρες για τους μαθητές των ΓΕΛ, όπου οι μαθητές θα συμμετάσχουν στις ενδοσχολικές τους εξετάσεις.

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να αφιερωθεί τουλάχιστον μια ημέρα για επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που είχαν κώλυμα  συμμετοχής σε κάποιο απ’ τα μαθήματα των ενδοσχολικών εξετάσεων και επιπλέον μια ημέρα για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών  Λυκείων καλούνται να συμμετέχουν σε μία επίπονη δοκιμασία άγχους, φθοράς και αγωνίας. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εξασφαλίσει ίση αντιμετώπιση για όλους τους μαθητές – τριες και να μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος μεταξύ ενδοσχολικών και Πανελλαδικών εξετάσεων.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ