Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

28-03-2016 Χαιρετισμός του εκπροσώπου του ΔΣ της ΟΛΜΕ στο συνέδριο της SNES

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤHΣ SNES-FSU ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στην Grenoble της Γαλλίας, 28η Μαρτίου-1η Απριλίου.

Η SNES-FSU είναι το πιο μεγάλο και αντιπροσωπευτικό συνδικάτο Β/θμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία με 65.000 μέλη εκπαιδευτικούς, σχολικούς ψυχολόγους, σχολικούς συμβούλους, βοηθητικό προσωπικό εκπαίδευσης, κλπ. Στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων.

Στο πρόσφατο συνέδριό της εκπαιδευτικής ένωσης στη Grenoble από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου συμμετείχαν αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από όλες τις περιοχές της Γαλλίας καθώς επίσης και ξένοι αντιπρόσωποι εκπαιδευτικών ενώσεων άλλων χωρών (από Βραζιλία, Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρεττανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Πορτογαλία, Σουηδία, Μαγαδασκάρη, Σενεγάλη, Κογκό μεταξύ άλλων). Οι σύνεδροι συζήτησαν την πολιτική και τα σχέδια δράσης της SNES-FSU πάνω σε τέσσερα θέματα: α) τις μεταρρυθμίσεις στη Β/θμια εκπαίδευση, β) την αναβάθμιση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού γ) κοινωνικές και δημοκρατικές αλλαγές και δ) τις προκλήσεις που

αντιμετωπίζουν τα συνδικάτα. Την ΟΛΜΕ εκπροσώπησε  ο Βαγγέλης Μπουντουλούλης, μέλος του Δ.Σ., ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους γάλλους συνέδρους  την Τετάρτη 30 Μαρτίου αναφερόμενος στις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον τομέα της εκπαίδευσης  μεταφέροντας, επίσης,  τα βασικά αιτήματα των ελλήνων εκπαιδευτικών. Υπήρξε θερμή και συγκινητική ανταπόκριση από τους γάλλους και ξένους αντιπροσώπους εκπαιδευτικών συνδικάτων, οι οποίοι μετά το τέλος της σύντομης ομιλίας του κ. Μπουντουλούλη, εξέφρασαν τη στήριξή τους φωνάζοντας όρθιοι συνθήματα υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης, ενώ εξήγησαν αργότερα ότι η χώρα μας για αυτούς και τους αγώνες τους είναι ένα σύμβολο. Για να διαβάσετε τον χαιρετισμό του κ. Μπουντουλούλη στο συνέδριο.

Για να δείτε τη συνέχεια σε pdf … εδώ