Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

22-01-2015 Δημοσιεύματα στον τύπο

Για να δείτε τι έγραψε ο τύπος για τις θέσεις και τις δράσεις της ΟΛΜΕ (από 19/01/2015 ? 22/01/15) σε pdf ? εδώ

20-01-2015 Καταγγελία για την εσπευσμένη και προεκλογική διαδικασία έγκρισης αναλ. προγραμμάτων

Αθήνα, 20/1/2015

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη από κάθε άποψη τακτική που ακολουθεί ειδικά το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Συγκεκριμένα, παράγοντες της ηγεσίας του υπ. Παιδείας, παραβλέποντας τον αυστηρά υπηρεσιακό χαρακτήρα που έχει μια κυβέρνηση κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου και παραβιάζοντας κάθε ηθική και πολιτική δεοντολογία,  επιδιώκουν να δημιουργήσουν με αυταρχικό τρόπο «τετελεσμένα» σε μια σειρά σοβαρών εκκρεμών ζητημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεσμεύοντας έτσι και στο μέλλον την εκπαιδευτική πολιτική σε αντιπαιδαγωγικές κατευθύνσεις.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η εναγώνια προσπάθεια της ηγεσίας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας να παραλάβει και να εγκρίνει τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα για το «Νέο Λύκειο» (που θεσμοθέτησε το 2013) πριν την ημερομηνία των εκλογών, παρακάμπτοντας τις ειδικές Επιτροπές που είχαν συσταθεί γι? αυτό το σκοπό σε κάθε αντικείμενο/μάθημα και συστήνοντας, παρά τις αντιδράσεις των Επιτροπών και παραβιάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό, μια ενιαία τριμελή επιτροπή παραλαβής για όλα τα μαθήματα (απόφαση ΔΣ ΙΕΠ/443/14-1-2015/ΑΔΑ:672ΜΟΞΛΔ-Θ97).

Επισημαίνουμε ότι, πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια βιαστική και αβασάνιστη διαδικασία για την ποιότητα των Αναλυτικών Προγραμμάτων, κακοποιείται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου, με τους καθ? ύλην αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, όπως είναι οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών και οι επιστημονικές ενώσεις, να τίθενται για μια ακόμα φορά στο περιθώριο.

Ο υπουργός Παιδείας πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι είναι υπηρεσιακός υπουργός μιας απερχόμενης κυβέρνησης και οφείλει να θέσει τέρμα σε κάθε σχετική διαδικασία που επιδιώκει είτε για να δημιουργήσει τετελεσμένα είτε να εξασφαλίσει την «τακτοποίηση ημετέρων».

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

19-01-2015 Δημοσιεύματα στον τύπο

Για να δείτε τι έγραψε ο τύπος για τις θέσεις και τις δράσεις της ΟΛΜΕ (από 13/01/2015 ? 18/01/15) σε pdf ? εδώ

13-01-2015 Διαδικασία χορήγησης από τις ΕΛΜΕ των καρτών του ΟΑΣΑ – Τηλεφωνικός κατάλογος ΕΛΜΕ

Αθήνα, 12/1/2015

                                                                                                ΠΡΟΣ:

                                                                                                τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ του

                                                                                                Λεκανοπεδίου Αττικής

ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

            Σε συνέχεια της από 22/10/2014 εγγράφου της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ, σας κάνουμε γνωστό ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπογράψαμε (ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ) για την ενιαία και μοναδική κάρτα απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:

 

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

320? – 15%= 272?

 

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

165? – 13% = 143,55?

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί ?Αεροδρόμιο.

Σημειώνουμε ότι όλα τα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν το δικαίωμα να πάρουν τη νέα κάρτα.

Όσον αφορά τους μέχρι σήμερα κατόχους, με βάση την περσινή συμφωνία, ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ:

Α. Οι «μεγάλες κάρτες» (δηλαδή οι περσινές για όλα τα μέσα αξίας 364,50 ?) οι οποίες έληγαν 31/1/2015, έχουν πάρει παράταση και θα ισχύουν μέχρι τέλος Φλεβάρη 2015.

Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους στις ΕΛΜΕ τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τους έως τις 23/2/2015.

Β.         Για όσους είχαν πέρυσι τις «μικρές κάρτες» (δηλαδή αυτές που δεν ίσχυαν για όλα τα μέσα αξίας 154 ?) και έληγαν στις 31/1/2015, η ισχύ της κάρτας δεν παρατείνεται και ως εκ τούτου θα πρέπει να απευθυνθούν στις ΕΛΜΕ τους.

Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του ΔΣ της ΕΛΜΕ τους έως τις 25/1/2015.

 Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι η διαδικασία γίνεται μόνο μαζικά – συλλογικά από τα σωματεία – συλλόγους και όχι ατομικά. Στην περίπτωση που γίνει ατομική κατάθεση φυσικού μέλους τα χρήματα χάνονται.

Για να δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγούνται οι κάρτες από τις ΕΛΜΕ σε pdf …εδώ

Για να δείτε τον Τηλεφωνικό Κατάλογο των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου στον οποίο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι … εδώ 

12-01-2015 Δημοσιεύματα στον τύπο

Για να δείτε τι έγραψε ο τύπος για τις θέσεις και τις δράσεις της ΟΛΜΕ (από 17/12/2014 – 12/01/15) σε pdf ? εδώ

12-01-2015 Ενημερωτικό για την Αξιολόγηση

  Αθήνα,12/1/15

  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Για την Αξιολόγηση

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σας ενημερώνει ότι η απεργία ? αποχή του κλάδου από την υλοποίηση όλων των διαδικασιών για την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, συνεχίζεται.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

12-01-2015 Κατατέθηκε μήνυση από την ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

miniseisfoto

Αθήνα,12/1/15

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

 

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, υλοποιώντας σχετική απόφαση του ΔΣ κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα 12/1/14, στις 9 π.μ. στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, μήνυση κατά των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαίρεσης, με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της μήνυσης.

Για να δείτε το περιεχόμενο πατήστε … εδώ

12-01-2015 Καταγγελία για τις αδιαφανείς διαδικασίες στις μετατάξεις

Αθήνα, 12/1/15

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες που υιοθετήθηκαν σε όλη τη διαδικασία των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με βάση το ν. 4172/13 άρθρ. 85 παρ. 11 και συνεχίστηκαν στην 209304/Ε1/22-12-2014 υπουργική απόφαση:

Οι υποψήφιοι δήλωναν τα μόρια με υπεύθυνη δήλωσή τους και δεν έγινε κανένας έλεγχος από την υπηρεσία.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα τα μόρια των εκπαιδευτικών παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της πολιτικής του ηγεσίες προς την ΟΛΜΕ.

Τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές, Υπουργό Παιδείας

Οι μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και όχι από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ζητάμε την άμεση δημοσιοποίηση των πινάκων με τα μόρια και την ικανοποίηση όλων των ενστάσεων με βάση αυτούς τους πίνακες.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

09-01-2015 Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση για τα παιδιά των συναδέλφων

Αθήνα, 9/1/15

Αγαπητοί / – ές Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

H ΟΛΜΕ διοργανώνει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, παιδική θεατρική παράσταση για τα παιδιά των συναδέλφων.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση:

 «Τομ Σόγιερ»

Το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.

(ώρα προσέλευσης 10.30 π.μ.)

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος,

τηλ.: 212 254000

 Η Πρόσκληση ισχύει για 1 άτομο

 Οι προσκλήσεις είναι δωρεάν και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από τις ΕΛΜΕ σας.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

08-01-2015 Κατάθεση μηνύσεων από την ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα για την επαναφορά της μισθοδοσίας

Αθήνα,8/1/15

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Σε υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τη Δευτέρα 12/1/14, στις 9 π.μ. (κτίριο 16, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων), αντιπροσωπεία του ΔΣ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα θα καταθέσουν μήνυση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf ?. εδώ