Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

16-12-2015 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 18η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ? ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                   

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                                                       Αθήνα, 16/12/2015

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

18η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ? ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Το τελευταίο διάστημα, λόγω των συνεχιζόμενων πολέμων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, οι προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας κυνηγημένοι από τον πόλεμο, την πείνα και την εξαθλίωση. Παιδιά και ενήλικες πνίγονται στο Φαρμακονήσι και το Αιγαίο. Χτυπιούνται και πεθαίνουν για να πάρουν το εισιτήριο της μεγάλης φυγής.

Η υποκρισία των υπεύθυνων της δημιουργίας του προβλήματος περισσεύει, ενώ είναι αυτοί ? ΗΠΑ ? ΕΕ ? ΝΑΤΟ- και η ιμπεριαλιστική πολιτική τους, στο όνομα των καπιταλιστικών κερδών, του ξεπεράσματος της κρίσης τους με ανακατανομή των αγορών, των ανταγωνισμών τους και των γεωπολιτικών τους συμφερόντων, που ευθύνονται για πολέμους κι επεμβάσεις, ενίσχυση αντιδραστικών οργανώσεων (ISIS) και καταστροφή και λεηλασία των πατρίδων του κόσμου. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα στις τηλεοπτικές οθόνες την ίδια στιγμή που ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα του Δουβλίνου και της Σένγκεν ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Το έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ πήρε πίσω ακόμα και τις εξαγγελίες για τη μετεγκατάσταση του πολύ μικρού αριθμού προσφύγων, συμφώνησαν για τη δημιουργία των λεγόμενων «hot spots» σε Ελλάδα και Ιταλία, την ένταση της καταστολής στα σύνορα και νέους φράχτες, την ενίσχυση της Frontex, την ανάπτυξη μονάδων άμεσης επέμβασης στα σύνορα.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf ……..ΕΔΩ