Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

05-11-2015 Ψήφισμα της Γεν. Συνέλευσης των Προέδρων ενάντια στην περικοπή ολιγομελών τμημάτων στην Κεφαλονιά

Αθήνα, 4/11/2015

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/10/2015)

 

Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταδικάζει την περικοπή ολιγομελών τμημάτων στο ΓΕΛ Ληξουρίου, στο ΓΕΛ Σάμης και στο 2° Γυμνάσιο Αργοστολιού, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση. Πρόκειται για τρία σχολεία που υφίστανται με τραγικό τρόπο τις συνέπειες από το σεισμό και τις πλημμύρες. Η ενέργεια αυτή ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη πολιτική της συγκυβέρνησης για μείωση των δαπανών για την παιδεία που οξύνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα (κενά, μεταφορές, αναλογία μαθητών/εκπαιδευτικών στο τμήμα, υποδομές, χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών κλπ.). Ευθυγραμμίζεται, ακόμη, με τις λεγάμενες βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και τις αξιολογήσεις δομών της εκπαίδευσης.

Η απόφαση του κ. Περιφερειακού παρακάμπτει τις ανάγκες των μαθητών, καταργεί το καθεστώς του σεισμόπληκτου για τις σχολικές μονάδες, ανοίγει δρόμο για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, επιβαρύνει περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία. Δρα σωρευτικά σε όσα υποφέρουν τα σχολεία από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες.

Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Νομού.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ