Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

02-10-2015 Εκδηλώσεις ΕΛΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Προς: τις ΕΛΜΕ

Αθήνα, 28-9-2015

 ΘΕΜΑ : Εκδηλώσεις ΕΛΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Αγαπητές/αγαπητοί συνάδελφοι,

                Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, με στόχο να προβάλει τη σημασία του έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί για την εκπαίδευση και τη μορφωτική συγκρότηση της νέας γενιάς και την ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών.

                Προτείνουμε να συμβάλετε κι εσείς στον εορτασμό αυτής της μέρας με όποιο τρόπο θεωρείτε πιο κατάλληλο. Από την πλευρά του ΚΕΜΕΤΕ είμαστε διατεθειμένοι να σας στηρίξουμε με όλα τα μέσα και το δυναμικό που διαθέτουμε.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους τρόπους:

  1. Προβολή και διακίνηση στα σχολεία και στην τοπική κοινωνία της Διακήρυξης της ΟΛΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.
  2. Διοργάνωση εκδηλώσεων με θέμα τη γενικότερη κοινωνική προσφορά των εκπαιδευτικών, τη σημασία του έργου τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι/εργαζόμενες όπως και η δημόσια εκπαίδευση .
  3. Προβολή των αγώνων και της διαχρονικής προσφοράς του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ) για περισσότερα από 90 χρόνια. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να αξιοποιήσετε και το υλικό που δημιουργήσαμε πέρυσι, στον εορτασμό των 90 χρόνων της ΟΛΜΕ.
  4. Εκδηλώσεις και δράσεις στην κατεύθυνση διαμόρφωσης αντιφασιστικού πνεύματος στον εκπαιδευτικό χώρο.
  5. Ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προαγωγή της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, ντόπιους και αλλοδαπούς, θύματα των πολιτικών στο πλαίσιο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.
  6. Συμμετοχή στην αιμοδοσία που θα οργανωθεί κεντρικά από την ΟΛΜΕ με την ευκαιρία της 5ης Οκτωβρίου – ή διοργάνωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε τοπική κλίμακα.

 Στην περίπτωση που θα χρειασθείτε οποιαδήποτε βοήθεια για την οργάνωση μιας εκδήλωσης (ομιλητές, υλικά, βίντεο κ.λπ.), μη διστάσετε να το ζητήσετε.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του ΚΕΜΕΤΕ (010-32.52.189 και 32.44.930), της ΟΛΜΕ (210-32.36.544 και 32.30.073) [e-mail: olme@otenet.gr].

Χρήσιμες ιστοσελίδες: ΟΛΜΕ και http://www.worldteachersday.org/map/

 Για το Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ