Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

30-10-2014 Καταγγελία για τον Δ/ντή ΔΕ Αργολίδας

Αθήνα, 30/10/2014

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου καταδίκασε ομόφωνα την συνάδελφο Ελισάβετ  Παπαδοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας «Γ. Ρίτσος» και αιρετή εκπρόσωπο στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας με την αναχρονιστική και αυταρχική κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας και της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 7500 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες και με τα μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου να έχουν προσηκούσει πλήρως το παραπεμπτικό έγγραφο του Διευθυντή ΠΕ Λακωνίας. Στις 30.6.2014 την έθεσαν   και σε αναδρομική αυτοδίκαιη αργία από 5/2 με το ύψος των συνολικών μηνιαίων κρατήσεων  να ανέρχεται στο ποσό των 3.669,52 ευρώ.

Η ΟΛΜΕ έχει καταδικάσει την προσπάθεια φίμωσης της συναδέλφου και την  ποινικοποίηση της  συνδικαλιστικής της δράσης, γιατί  προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της και αγωνίζεται για  το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Έχουμε καταγγείλει την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς και  την πολιτική της κυβέρνησης που προσπαθεί με το νέο πειθαρχικό δίκαιο να καθυποτάξει τους εργαζόμενους.

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αντισυναδελφική  συμπεριφορά του Διευθυντή ΔΕ Αργολίδας, αναπληρωματικού μέλους του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου  ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου και στελέχους της  διοίκησης, που καταδίκασε με την θετική του ψήφο τη συναδέλφισσα μας  Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

 Τα στελέχη εκπαίδευσης που αποδεδειγμένα δρουν ενάντια στον κλάδο,  δεν έχουν θέση στα σωματεία μας γιατί  έχουν αποποιηθεί από καιρό τον εκπαιδευτικό τους ρόλο και  απροκάλυπτα στηρίζουν  την εγκαθίδρυση του νέου σχολείου της αγοράς.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας να προχωρήσει τις διαδικασίες της διαγραφής από μέλους της του Διευθυντή Δευτ. Εκπαίδευσης.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ