Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

22-09-2014 Ψήφισμα συμπαράστασης στον Θ. Αγαπητό

Αθήνα, 22/9/14

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟ Θ. 2/10/2014

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 2 Οκτωβρίου  2014 στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πανηγυρικά είχαν αθωωθεί πρωτόδικα, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Αν και αποδείχτηκε πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με δημάρχους, παραπέμπονται σε νέα δίκη γιατί η εξουσία τρέμει μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής και γι? αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Είναι ολοφάνερο πως η συνέχιση των προκλητικών δικαστικών διώξεων είναι μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Ειδικά  την εποχή αυτή όπου η συγκυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο, επιχειρεί να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων και της απόλυσης σε όσους αντιστέκονται και ο τρόμος των πειθαρχικών σε όσους «αντιμιλούν», χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο όσους διώκονται.

Δηλώνουμε ότι δεν υποτασσόμαστε. Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε συλλογικά ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.

 Να σταματήσει ο δικαστικός πόλεμος ενάντια στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.

Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη και να αθωωθούν οι τρεις συνάδελφοι.

Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!!

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

Για να δείτε το έγγραφο σε pdf … εδώ