Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

03-07-2014 Ψήφισμα για τη σύλληψη μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στους διωκόμενους Τούρκους Πολιτικούς Πρόσφυγες αγωνιστές.

Είναι απαράδεκτο να διώκονται στη χώρα μας άνθρωποι που για χρόνια δίνουν τη μάχη για την κατοχύρωση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία και αλλού.

Τα μέλη της Επιτροπής, θύματα και οι ίδιοι πολιτικών διώξεων και βασανιστηρίων, στους οποίους έχει δοθεί πολιτικό άσυλο, δεν είναι δυνατό με τη συνέργεια των ελληνικών αρχών, να κινδυνεύουν να βρεθούν  στα χέρια των θυτών τους, των διωκτικών αρχών της Τουρκίας, και να μπαίνει σε κίνδυνο η ελευθερία τους και η ζωή τους ακόμα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών Πολιτικών Προσφύγων καθώς και την παύση των συνεχών διώξεων εναντίον τους.

Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ