Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

23-06-2014 Αλληλεγγύη προς την ΟΛΜΕ από την ETUCE με επιστολή προς τον Υπ. Παιδείας

ETUCE

Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της EI

Προς: κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελλάδα

minister@minedu.gov.gr

Κοιν: ΟΛΜΕ, μέλος της ETUCE στην Ελλάδα

Βρυξέλλες, 14 Ιουνίου 2014

Αρ. Πρωτ.: MR/AKR/9653

 

Θέμα: Αλληλεγγύη προς την ΟΛΜΕ την οργάνωση- μέλος της ETUCE στην Ελλάδα

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Εξ? ονόματος της ETUCE θα ήθελα να σας συγχαρώ για το διορισμό σας στη θέση του νέου Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας.

Η ETUCE, η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση είναι η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, της παγκόσμιας οργάνωσης των ενώσεων των εκπαιδευτικών. Εκπροσωπεί 132 ενώσεις εκπαιδευτικών στην Ευρώπη, δηλ. περισσότερους από 11 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες του τομέα της εκπαίδευσης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια & τριτοβάθμια εκπαίδευση, επαγγελματική εκπαίδευση & κατάρτιση) σε 45 χώρες. Η ETUCE είναι κοινωνικός εταίρος της εκπαίδευσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και συνδικαλιστική ομοσπονδία της ETUC, της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας.

Η ETUCE επιθυμεί να εκφράσει την ισχυρή της αλληλεγγύη προς την ΟΛΜΕ, μέλος της στην Ελλάδα,  κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών της σχεδόν αφόρητης, συνεχούς πίεσης στη δύναμη και την αντοχή αυτής της ένωσης εκπαιδευτικών.

Οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης συμμετέχουν αυτήν την περίοδο σε καθιστική εικοσιτετράωρη διαμαρτυρία έξω από Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Διαμαρτύρονται δικαίως ενάντια στη διαθεσιμότητά τους, τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και το φόβο της οριστικής απώλειας εργασίας.

Μετά από το διορισμό σας ως νέου Υπουργού Παιδείας ίσως υπάρξει κάποιος λόγος ώστε οι εκπαιδευτικοί να ελπίσουν ότι οι υπεύθυνοι λήψης πολιτικών αποφάσεων στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν μια νέα και θετική πορεία αναφορικά με τις επικείμενες απειλές των περικοπών στον τομέα της εκπαίδευσης και θα συνάγουν διαφορετικά συμπεράσματα. Συμμεριζόμαστε την ελπίδα τους ότι ίσως κατανοήσετε τη ζωτική σημασία της ενίσχυσης του τομέα της εκπαίδευσης ως κύριου πυλώνα για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Τα βήματα που θα ακολουθήσουν θα είναι κρίσιμα όχι μόνο για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ελλάδα αλλά και για το κοινό μέλλον όλων των πολιτών στην Ευρώπη. Γι? αυτόν το λόγο θα ευελπιστούσαμε να δούμε τους κοινωνικούς εταίρους στην εκπαίδευση να επιστρέφουν στο τραπέζι των

Η ETUCE εξ διαπραγματεύσεων και να συνεργάζονται για την εξεύρεση καλύτερων λύσεων με μακροπρόθεσμο στόχο την  εγγύηση της βέλτιστης ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους στην Ελλάδα. ολοκλήρου επίσης υποστηρίζει το αίτημα της ΟΛΜΕ προς εσάς να αρνηθείτε να υπογράψετε την απόλυση των εκπαιδευτικών. Αντί αυτού, όλοι οι εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας θα πρέπει να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους και να διαδραματίσουν το ρόλο τους στη σταθεροποίηση και τη βελτίωση του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Συμφωνούμε με την OLME ότι είναι εξίσου σημαντικό να επανέλθουν όλα τα αντικείμενα των επαγγελματικών σπουδών στα σχολεία  από τα οποία καταργήθηκαν και μεταφέρθηκαν έπειτα σε άλλα, ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης μη-τυπικής εκπαίδευσης . Ο στόχος είναι τώρα να προστατευθεί και να εξασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης προς όφελος των επερχόμενων γενεών στην Ελλάδα. Η ETUCE αναμένει από εσάς μια πλήρη μεταστροφή από αυτήν την σοβαρή και μη βιώσιμη κατάσταση!

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να υποστηρίζουμε την ΟΛΜΕ  και τα μέλη της στην προσπάθειά τους να παλέψουν για την εργασιακή ασφάλεια και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Με αλληλεγγύη,

Martin R?mer

Ευρωπαϊκός Διευθυντής