Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

10-04-2014 Για την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση η ΟΛΜΕ καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11/04

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές που με τον καθημερινό τους αγώνα μέσα στα σχολεία αντιστέκονται στην προσπάθεια του Υπουργείου να επιβάλλει την αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης των σχολείων, του αντιδραστικού ελέγχου και των απολύσεων.

Παρά το όργιο εκβιασμών και τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η διοίκηση, η αντίσταση του κλάδου ανάγκασε το Υπουργείο να καταφύγει σε παράνομες εγκυκλίους “επιστρατεύοντας” τους εκπαιδευτικούς με το “εντέλλεσθε”.

Οι συνάδελφοι απάντησαν με εκατοντάδες αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί παλεύουν ενάντια στην πολιτική που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, ενώ υπήρξαν διευθυντές που στάθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων, δηλώνοντας την άρνησή τους να συγκροτήσουν ομάδες και την παραίτησή τους.

Το μήνυμα είναι δεδομένο, οι αντιδραστικές επιλογές των μηχανισμών της αξιολόγησης, που επιδιώκουν την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις προσταγές της ΕΕ για το σχολείο- επιχείρηση δεν θα περάσουν. Καλούμε τα σωματεία να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων και με κάθε πρόσφορο μέσο πάλης να ενισχύσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αξιολόγηση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης και αναστολής των εγκυκλίων της αυτοαξιολόγησης.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας Παρασκευή 11/4 14:00 για την ακύρωση των σεμιναρίων επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ