Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

06-03-2014 Ψήφισμα της ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Λήμνο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (27/2/14)

Για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Λήμνο

 

Mετά την απαράδεκτη διαδσύνδεση-συγχώνευση των Νοσοκομείων Λήμνου και Μυτιλήνης,  ήρθε μία νέα απόφαση που συρρικνώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη Λήμνο. Οι δύο ψυχίατροι που εργάζονται  στο νοσοκομείο Λήμνου,    υποχρεούνται σε εκ περιτροπής μετακίνηση στη Μυτιλήνη για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, για να συνδράμουν τους εκεί υπηρετούντες ψυχιάτρους στη λειτουργία του ΓΝ Μυτιλήνης. Η απόφαση αυτή δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, που το ανωτέρω διάστημα θα μείνει χωρίς ψυχιατρική κάλυψη. Η εν λόγω απόφαση εγκυμονεί κινδύνους για την κάλυψη τακτικών κι επειγόντων ψυχιατρικών περιστατικών της Λήμνου, όπου εξωτερικά θεραπευόμενοι ασθενείς ευρισκόμενοι υπό φαρμακευτική αγωγή και νοσηλευόμενοι ασθενείς θα μείνουν χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε ψυχίατρο για τουλάχιστον δύο μήνες με προφανή κίνδυνο βλάβης στην υγεία τους.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταδικάζει την εν λόγω απόφαση, η οποία οδηγεί σε υποβάθμιση του νοσοκομείου Λήμνου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

Είναι προφανές ότι το ξεθεμελίωμα της δημόσιας υγείας, η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αδιαφορία για τη ζωή και την υγεία των ασθενών, η απαξίωση των ιατρών, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα νησία, η συρρίκνωση του νοσοκομείου Λήμνου αποτελούν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής στο χώρο της υγείας και συνάδουν και με την νεοφιλελεύθερη αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Μνημονίου.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δύο ψυχιάτρους του Νοσοκομείου Λήμνου και στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου-ΚΥ Λήμνου και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ