Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

16-02-2014 Καταγγελία για τον Διευθυντή Δ.Ε. Κιλκίς

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ  καταδικάζει την ενέργεια του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς να αποστείλει έγγραφο για τον έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών  των  συλλόγων διδασκόντων για την «αυτοαξιολόγηση».

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των διευθυντών και κατ΄ επέκταση των εκπαιδευτικών, ώστε να δεχτούν αδιαμαρτύρητα να εφαρμόσουν τη λεγόμενη αυτοαξιολόγηση των σχολείων και να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την υλοποίησή της.

 Η ενέργεια αυτή αποτελεί αποκορύφωμα του κλίματος φόβου και πίεσης που έχει καλλιεργηθεί  εδώ και ένα μήνα στα σχολεία του ν. Κιλκίς από το διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις του στους συλλόγους διδασκόντων και ορισμένους διευθυντές σχολείων που προφορικά προειδοποιούν τους συναδέλφους ότι θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος, αν δεν συμφωνήσουν με την υλοποίηση της «αυτοαξιολόγησης» και δεν συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας.

Η Δ/νση Δ.Ε. προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες ακριβώς γιατί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έδειξε με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, αρνούμενη να συμφωνήσει στην παραπέρα κατεδάφιση του Δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά.

Είναι φανερό ότι, όταν η πολιτική μιας κυβέρνησης είναι τόσο αντιλαϊκή και βάρβαρη όσο η σημερινή, δεν μπορεί παρά και ο τρόπος υλοποίησής της να είναι αντίστοιχα αυταρχικός και αντιδημοκρατικός.

Τονίζουμε επίσης ότι η παραπάνω ενέργεια διεκδικεί τα πρωτεία σε πανελλαδικό επίπεδο και δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο από το Δ/ντή Βθμιας εκπαίδευσης στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Καλούμε το Δ/ντή Βθμιας εκπαίδευσης  να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη φοβηθούν, να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Διοίκησης, αλλά αντίθετα να ορθώσουν το ανάστημά τους, να απορρίψουν την αυτοαξιολόγηση και να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου μας.

Θυμίζουμε ότι ο κλάδος μας στο παρελθόν αντιπάλεψε με επιτυχία ανάλογες προσπάθειες και κατέστησε ανενεργά πολλά προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και νόμους, που όπως και η ίδια η ζωή απέδειξε άλλωστε, δεν ήταν προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε πλήρως τους εκπαιδευτικούς και το ΔΣ της ΕΛΜΕ του νομού Κιλκίς στον αγώνα τους ενάντια σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Κατεβάστε την Καταγγελία σε μορφή pdf … εδώ