Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

21-01-2014 Ψήφισμα για τον “Οδυσσέα”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΟΔΥΣΣΕΑ»

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμπαρίσταται αμέριστα στον αγώνα του εθελοντικού σχολείου «Οδυσσέας» της Θεσ/νίκης, να επιβιώσει και να συνεχίσει τη σημαντική μορφωτική και πολιτιστική δράση του και την προσφορά του προς ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών, παλιννοστούντων και προσφύγων.

            Για πάρα πολλά χρόνια ο «Οδυσσέας» στηριγμένος στην προσφορά των μελών, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αποτελεί ένα σημείο αλληλεγγύης, μόρφωσης και πολιτισμού.

            Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι τα μαθήματα στον «Οδυσσέα» έχουν παρακολουθήσει πάνω από 6.000 μαθητές, ενώ οι εθελοντές που έχουν διδάξει στο σχολείο ξεπερνούν τους 250.

            Το τελευταίο διάστημα, ο «Οδυσσέας» βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Λόγω τυπικών και γραφειοκρατικών παραλείψεων του παρελθόντος, βρίσκεται να χρωστάει στην Εφορεία ένα υπέρογκο ποσό που απειλεί τη δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία του και η προσφορά του στους πολίτες της Θεσ/νίκης. Το δε τωρινό Δ.Σ. του κινδυνεύει με ποινικές διώξεις.

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα υποστηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δυνατότητα του «Οδυσσέα» να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και καλεί τους εκπαιδευτικούς, της Θεσ/νίκης κυρίως, να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

            Ταυτόχρονα ζητά από το Υπ. Οικονομικών και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία να προβούν στην παραγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί στον «Οδυσσέα».

Κατεβάστε το Ψήφισμα σε μορφή pdf … εδώ