Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

24-02-2013 Ομιλία του Γεν. Γραμματέα της ΟΛΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 20 Φλεβάρη στην Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΘΕΜΗ, ΓΓ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 20/02/13 στην ΑΘΗΝΑ

Είμαστε πάλι σήμερα εδώ, για μια ακόμη φορά, στους δρόμους και τις πλατείες.

Για να ακυρώσουμε τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης ? Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

Και στέλνουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενούς της στα μέσα μαζικής εξαπάτησης και τους «γκαλοπίστας» της κοινής γνώμης: ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Στην πολιτική που διαλύει τις ζωές μας, στην πολιτική που οδηγεί την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Όμως δεν υπάρχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση αυτής της πολιτικής.

Σηκώνουμε το μπόι της συλλογικότητας μας.

Αυτή τη ζωή δεν μπορούν να μας την πάρουν.

Οι γενιές των πατεράδων και των παππούδων μας, που έδωσαν τη  ζωή τους για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, μας γνέφουν: ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ.

Μας δίνουν δύναμη να πούμε στους κυβερνώντες: ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ.

Στις μέρες μας η συγκυβέρνηση κορυφώνει με τα μέτρα του 3ου μνημονίου την άγρια, νεοφιλελεύθερη επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.

Το 2013 είναι μια διαφορετική, πολύ πιο δύσκολη χρονιά. Η ανθρωπιστική κρίση αγγίζει όλη την ελληνική επικράτεια και οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση και τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα. Την ολική επαναφορά στις συνθήκες διαβίωσης της δεκαετίας του ?50 και του ?60 την παρουσιάζουν ως ανάκαμψη της οικονομίας, αδιαφορώντας για την έκρηξη της φτώχειας και της ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και κυρίως οι άνεργοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη! Η ανεργία τεράστια.

Η κυβέρνηση, κατ? εντολή των εργοδοτών, καταργεί τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Σ.Σ.Ε., και σχεδιάζει να καθορίζει με νόμο τους μισθούς πείνας των εργαζομένων.

Επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρεί τις υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Οι απολύσεις στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών αποτελούν πλευρές του ίδιου νομίσματος, και γι? αυτό ο συντονισμός της πάλης όλων των εργαζομένων είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίος.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ντύνονται στο «χακί» και η απεργία απαγορεύεται.

Ο «νόμος και η τάξη» με στόχο την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών βασιλεύουν παντού. Η τρομοκρατία δεν αγγίζει μόνο τους εργασιακούς χώρους, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.

Η σημερινή απεργία να γίνει η αρχή ενός μεγάλου ξεσηκωμού για την ανατροπή τους.

Ή Εμείς Ή Αυτοί

Αυτές τις μέρες, με την αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου, προωθούν νέες περικοπές στη δημόσια υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές παροχές μέχρι το 2016. Διαλύουν, εξαρθρώνουν όποιο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό έχει απομείνει σ? αυτή τη χώρα.

Απαιτούμε να μπει φραγμός στη διάλυση της δημόσιας υγείας και στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου και πανεπιστήμιου.

Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, να μπει φραγμός στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, στη μάστιγα της ανεργίας και στην εργολαβία των ατομικών συμβάσεων.

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν επιστρατεύονται και ο λαός μας δεν τρομοκρατείται.

Η βία, ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν θα περάσουν.

Αγωνιζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Να βάλλουμε τέλος στα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους.

Την κρίση του συστήματος δεν θα πληρώσουμε εμείς, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, που τη δημιούργησαν και που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να θησαυρίζουν.

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε το ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, που καταργεί κάθε έννοια ανεξάρτητης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δεν το αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε τη διαγραφή του.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Αυτοί που κλέβουν το ψωμί μας από το τραπέζι, Κυβέρνηση ? Ευρωπαϊκή Ένωση ? ΔΝΤ,

Κηρύσσουν τη σκληρή, βάρβαρη λιτότητα για το λαό μας

Για την επιβίωση μιας κάστας καπιταλιστών και το θάνατό του λαού μας.

Εμείς τους απαντάμε:

Ποτάμι είναι φουσκωμένο η οργή του λαού και θα τους πνίξει.

Η νίκη πλησιάζει.

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας!!