Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

17-01-2013 Καταγγελία με αφορμή την κλήση σε κατάθεση σχετικά με την κατάληψη του Μουσικού Σχολείου Ιλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αφορμή την κλήση σε κατάθεση σχετικά με την κατάληψη του Μουσικού Σχολείου Ιλίου του Διευθυντή Σ. Φ. Μαρκόπουλου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επισημαίνει και καταγγέλλει τα παρακάτω:

Η κατάληψη – κινητοποίηση των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου δεν έγινε δια ασήμαντον αφορμή. Ήταν μείζονος σημασίας και αφορούσε στην έλλειψη χρημάτων και καθηγητών, στο θέμα της μεταφοράς, ακόμα και στις στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες του Σχολείου.

Η εγκατάλειψη των Μουσικών, Ειδικών, Καλλιτεχνικών, Αθλητικών και Πειραματικών σχολείων καταδεικνύει όχι μόνο την αναλγησία της Πολιτείας απέναντι σε μοχθούντες μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και μία δουλική συμμόρφωση στις απαιτήσεις ξένων και ντόπιων μνημονιακών τίτλων.

Οι εκπαιδευτικοί – ευτυχώς – δεν είναι καταδότες! Οι σπουδές και το ήθος τους δεν έχουν σχέση με την κατάδοση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τους μαθητές τους.

Η επίλυση των χρονιών προβλημάτων των σχολείων και της εκπαίδευσης δε λύνεται με την αστυνομική βία και το φόβητρο των διώξεων, αλλά με την πειθώ, το διάλογο και τη δημοκρατία. Αυτό επιτάσσουν οι παιδαγωγικοί κανόνες τους οποίους διακονούν οι εκπαιδευτικοί.

Η κλήση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ιλίου σε απολογία για καταμαρτύρηση είναι ένας ακόμα κρίκος σε ένα μακρύ αυταρχικό κατήφορο τον οποίο βιώνει η κοινωνία μας με δραματικούς πλέον όρους.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε το ομαλό κλίμα στα σχολεία, να εμπνεύσουμε και να υπερασπίσουμε τους μαθητές μας, και να θωρακίσουμε την εκπαίδευση από αυταρχικές συμπεριφορές.

Τα σχολεία δε θα μεταβληθούν σε στρατώνες, η αστυνομία δε θα υποκαταστήσει το ρόλο μας, ο αυταρχισμός θα ηττηθεί.

Κατεβάστε την ανακοίνωση-καταγγελία σε μορφή pdf … εδώ