Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

09-01-2013 Συμμετοχή της ΟΛΜΕ στις εκδηλώσεις στο Λονδίνο 20 & 21 Οκτωβρίου 2012

Συμμετοχή της ΟΛΜΕ στις εκδηλώσεις στο Λονδίνο 20 & 21  Οκτωβρίου  2012 

EUROPE AGAINST AUSTERITY ACTION CONFERENCE

Λουκάς Κορφιάτηςμέλος  ΔΣ  ΟΛΜΕ

 Α.      Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Κυριακή  21 Οκτωβρίου συνέδριο  με θέμα:   Η Ευρώπη απέναντι στην  λιτότητα – Δράσεις. Οργανωτές οι οργανώσεις   UNITE and CWU της Αγγλίας.

    Σε όλη την Ευρώπη τα εκατομμύρια των ανθρώπων βγαίνουν στους δρόμους για να απαιτήσουν ένα τέλος στη λιτότητα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να συνδεθούν μεταξύ τους αυτοί οι  αγώνες. Για  αυτό διοργανώθηκε το συνέδριο αυτό με στόχο η συνάντηση αυτή να  αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για τις  συνδικαλιστικές οργανώσεις  και  τα κοινωνικά κινήματα ενάντια στις περικοπές  να συζητήσουν συγκεκριμένα σχέδια  για τη κοινή μελλοντική τους δράση.

  Στο συνέδριο αυτό συμμετείχε και η ΟΛΜΕ μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.  Την ΟΛΜΕ εκπροσώπησαν οι:   Δημήτρης Γκίνης, ταμίας  και   Κορφιάτης Λουκάς, μέλος.   Συμμετείχε εκπρόσωπος της   ΔΟΕ καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών οργανώσεων από πολλές  χώρες  όπως:  Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ισπανία και την Μεγάλη Βρετανία.  Συμμετείχαν πάνω από 100 εκπρόσωποι.

  Όλοι οι ομιλητές στο συνέδριο αυτό καταδίκασαν τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην Ελλάδα και πρότειναν κοινές πανευρωπαϊκές δράσεις απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Έγινε εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με το ρόλο των διαφόρων τύπων δράσης   . Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην ανάγκη για μια σαφή και θετική εναλλακτική λύση στη λιτότητα και το όραμα ενός διαφορετικού τύπου από την Ευρώπη, προς το συμφέρον των απλών ανθρώπων, που μπορούμε να πετύχουμε αν δουλέψουμε μαζί. Η σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης τονίστηκε επανειλημμένα, ιδίως όσον αφορά την Ελλάδα. Εκπρόσωποι από την Ελλάδα τόνισαν την  επείγουσα ανάγκη  για την αύξηση της δράσης της αλληλεγγύης. Από την  Ελλάδα ήταν αρκετοί ομιλητές. Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ στην τοποθέτησή του ανέπτυξε τις απόψεις της Ομοσπονδίας.

  Η διακήρυξη της συνάντησης  αυτής είναι η εξής:

    Η Ευρώπη βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην κρίση. Οι κυβερνήσεις συνεχίζουν  με αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας παρά  τους  συνεχώς αυξανόμενους αγώνες των λαών της Ευρώπης για την υπεράσπιση των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων που έχουν  εδώ και πολλές δεκαετίες. Η οικονομική κρίση   γίνεται  όλο και περισσότερο μια κοινωνική και πολιτική κρίση, καθώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την πείνα, ακόμα και θάνατο, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής και αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής στα συστήματα υγείας και τις  κοινωνικές υπηρεσίες. Η ακροδεξιά προσπαθεί να επωφεληθεί  πολιτικά από τον πόνο που προκαλείται στους εργαζόμενους και οι  ευάλωτες ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο μαζί με τους πιο μαχητικούς που εναντιώνονται στην επανεμφάνιση του φασισμού.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ