Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

14-09-2012 Μήνυμα συμπαράστασης στους απεργούς εκπαιδευτικούς στο Σικάγο

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σας στέλνει τις πιο θερμές αγωνιστικές ευχές των Ελλήνων εκπαιδευτικών για την επιτυχία της απεργίας και των κινητοποιήσεων που έχετε ξεκινήσει.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα σας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών, τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας στην τάξη,  τη μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε αίθουσα, την πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών και νοσηλευτών στα σχολεία κ.λπ.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνετε για την απόρριψη της αξιολόγησης που βασίζεται στις επιδόσεις των μαθητών και που θα οδηγήσει σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους καλούνται να πληρώσουν ακριβά το κόστος της κρίσης που δημιούργησαν οι διεθνείς και τοπικές οικονομικές και πολιτικές ελίτ. Οι ίδιες ελίτ απειλούν με διάλυση το σχολείο και τις εκπαιδευτικές δομές μέσω περικοπών στη χρηματοδότηση, ρυθμίσεων αξιολόγησης, καταργήσεων σχολικών μονάδων με στοίβαγμα δεκάδων παιδιών σε μία αίθουσα, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κ.λπ. Με μόνο στόχο να σώσουν τις τράπεζες και τα συμφέροντα των πλουσίων, καταδικάζουν την πλειοψηφία των εργαζόμενων και φτωχών ανθρώπων στην αμορφωσιά και την άγνοια.

Εμείς, σαν δάσκαλοι, φωνάζουμε ότι οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Στεκόμαστε με τους αγώνες μας δίπλα και μέσα στους αγώνες των λαών του κόσμου, που αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα των προγραμμάτων λιτότητας.

Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, αυτήν την περίοδο, αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης που μαζί με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) έχουν εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας σε μισθούς και συντάξεις και συνεχών περικοπών στον τομέα της παιδείας και της υγείας.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας. Θα νικήσουμε. Καλή επιτυχία.

Δείτε το σχετικό ψήφισμα της ΟΛΜΕ σε μορφή pdf … εδώ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Οι εκπαιδευτικοί του Σικάγο και οι υποστηρικτές τους διαδηλώνουν χθες

Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων την τελευταία στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, οι εκπαιδευτικοί του Σικάγο θα απεργήσουν και σήμερα.

Οι εκπαιδευτικοί του Σικάγο οι οποίοι κάνουν καμπάνια για δίκαιη σύμβαση και το τέλος της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης της εκπαίδευσης στην πόλη θα βρίσκονται σε απεργία από σήμερα με τη μαζική υποστήριξη γονέων και κοινοτήτων.

Τα στηρίγματα για τις πικέτες αναμένονται στα σχολεία νωρίς από τις 6.30 το πρωί σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Σικάγο. «Αν και οι διαπραγματεύσεις είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες παραχωρήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, άλλα σημαντικά θέματα εξακολουθούν να υφίστανται», είπε η Karen Lewis, Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Σικάγου.

«Η άλλη ανησυχία που υπάρχει είναι οι διαδικασίες αξιολόγησης. Το αποτέλεσμα από την αρχική φάση εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης είναι ότι 6.000 εκπαιδευτικοί (ή περίπου το 30% των μελών μας), θα απολυθούν μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ανησυχούμε επίσης ότι μεγάλο ποσοστό από τη νέα αξιολόγηση θα έχει ως βάση τα τυποποιημένα σκορ στα τεστ των μαθητών. Αυτό δεν μπορεί με κανένα τρόπο να «μετρήσει» την αποτελεσματικότητα ενός παιδαγωγού. Επιπλέον, υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες όπως η φτώχεια, η έκθεση στη βία, η έλλειψη στέγης, η πείνα και άλλα κοινωνικά θέματα που είναι πέραν του ελέγχου μας τα οποία επιδρούν στο πόσο καλά  αποδίδουν οι μαθητές στα τυποποιημένα τεστ».

Η ίδια συνέχισε υποσχόμενη:

«Θα παραμείνουμε στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων), έως ότου υπάρξει νέα σύμβαση. Ωστόσο, το πρωί κανένα μέλος της CTU δεν θα βρίσκεται μέσα στα σχολεία. Θα έχουμε πικετοφορία. Θα μιλήσουμε στους γονείς. Θα μιλήσουμε στον Κλήρο. Θα μιλήσουμε στην κοινότητα. Θα μιλήσουμε σε όποιον θέλει να ακούσει ? απαιτούμε μία δίκαιη σύμβαση σήμερα, απαιτούμε μια δίκαιη σύμβαση τώρα. Και, έως ότου υπάρξει μία που θα την αποδεχτούν τα μέλη μας, θα είμαστε σε γραμμή (αγώνα).

Είμαστε αλληλέγγυοι με τα αδέλφια και τις αδελφές μας σε όλη τη χώρα που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται για τη δική τους σύμβαση. Στεκόμαστε στο πλευρό αυτών οι οποίοι έχουν ήδη διακηρύξει την ετοιμότητά τους για να απεργήσουν, προς το συμφέρον των μαθητών τους.

Σε όλες τις ΗΠΑ, οι άνθρωποι φοράνε ένα κόκκινο μπλουζάκι για υποστήριξη στον αγώνα των εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιστέκονται στον εκφοβισμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των δισεκατομμυριούχων υποστηρικτών τους στο Σικάγο, την πόλη όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η νεοφιλελεύθερη πολιτική στην εκπαίδευση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ:

http://www.ctunet.com/blog/cps-fails-to-negotiate-fair-contract-to-prevent-first-labor-strike-in-25-years

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ: http://www.teachersolidarity.com/blog/a-song-and-a-poem-from-chicago/