Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

17-07-2012 Έκθεση για Φρανκφούρτη (17-19 Μάη 2012)

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ   (17-19 Μάη 2012)

 

 

 

 

 

 

Αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Παπαχρήστο Νίκο, την οργανωτική Γραμματέα  Ζωγραφάκη Ελένη και το μέλος του ΔΣ  Κορφιάτη Λουκά παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις των συνδικάτων και των κινημάτων της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη με σύνθημα ” Blockupy“.

Τριάντα πέντε (35) εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες για το τριήμερο 16-18/5 και αφορούσαν τη δράση των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων απέναντι στην κρίση, την κοινή στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί  ενάντια στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας για τους εργαζόμενους και της ενίσχυσης του πλούτου των τραπεζιτών.  Οι εκδηλώσεις – συζητήσεις θα έκλειναν με μια μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των μεγάλων Τραπεζών στο κέντρο της πόλης.

Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν από τα δικαστήρια της Φρανκφούρτης, με το σκεπτικό της πιθανής πρόκλησης επεισοδίων.  Οι διοργανωτές αναζητούσαν για την πραγματοποίηση των συζητήσεων κατάλληλους χώρους στα περίχωρα της πόλης μέχρι την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων  για τον τόπο και το χρόνο, άρα και συμμετοχής τους. Αρκετές από τις εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν και σε όσες πραγματοποιήθηκαν η συμμετοχή ήταν περιορισμένη.

Το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται οι Τράπεζες,  ήταν αποκλεισμένο από χιλιάδες αστυνομικών δυνάμεων, σε μια επίδειξη δύναμης και απόλυτης τρομοκρατίας. Οι συνάδελφοι της GEW ανέφεραν ότι είχαν επιστρατευτεί επιπλέον 5000 αστυνομικοί από άλλα ομόσπονδα κρατίδια και η κατάσταση θύμιζε στρατιωτική περιοχή.

Δείτε ολόκληρη την Έκθεση … εδώ