Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

28-06-2012 H Education International (EI) εγκαινιάζει πλατφόρμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης στην εκπαίδευση

H Education International (EI) εγκαινιάζει πλατφόρμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης στην εκπαίδευση

Η εκπαίδευση παγκοσμίως βρίσκεται σε κρίση. Σε πολλές χώρες η σημερινή οικονομική κρίση έχει καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση, καθώς η δημόσια χρηματοδότηση για την παιδεία περικόπτεται σημαντικά, με συνακόλουθες περικοπές στο προσωπικό, στους μισθούς, στις συντάξεις και στις υπηρεσίες υποστήριξης.

Επιπλέον, η εξωτερική χρηματοδότηση για ανάπτυξη υπηρεσιών εκπαίδευσης στις φτωχότερες χώρες μειώνεται δραματικά. Είναι πλέον εξαιρετικά απίθανο να επιτευχθεί ο Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας για την εκπαίδευση ως το 2015. Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών εκπαίδευσης και της απο-επαγγελματοποίησης της διδασκαλίας προωθούνται από εκείνους που υπονομεύοντας τη δημόσια εκπαίδευση την καθιστούν υποχείριο στις ανάγκες της αγοράς.

Υπό αυτές τις συνθήκες η EI δίνει προτεραιότητα στο έργο της στην υπεράσπιση της βελτίωσης της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, ώστε να πεισθούν δια-κυβερνητικοί οργανισμοί και εθνικές κυβερνήσεις ότι θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις δαπάνες για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης ως μια λύση στην κρίση. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει επίσης να παρέχεται στήριξη στις οργανώσεις-μέλη μας σε εθνικό επίπεδο στις εκστρατείες τους για να αντισταθμίσουν τις χειρότερες επιπτώσεις από τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για τα μέλη τους και για τα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα.

Η EI έχει εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία ώστε να παρουσιάσει τη θέση της για τη διατήρηση και, επιπλέον, για την αύξηση των δαπανών της εκπαίδευσης στους G20, στον ΟΟΣΑ, στην UNESCO, στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ΔΝΤ, και θα συνεχίσει να το πράττει σε κάθε ευκαιρία. Η ΕΙ δουλεύει με τον ITUC και τους εταίρους της στο GUF ώστε να παρουσιάζονται τα επιχειρήματά της αποτελεσματικά και όσο το δυνατόν πιο συχνά.

Προκειμένου να δοθεί μια συγκεκριμένη πλατφόρμα για αυτό το έργο και ένα εργαλείο για να κοινοποιούνται σχετικές πληροφορίες και υποστηρικτικό υλικό και πόρους αναπτύχθηκε  μια ειδική ιστοσελίδα (www.educationincrisis.net). Οι ειδήσεις και πληροφορίες στην ιστοσελίδα θα ενημερώνονται τακτικά. Επίσης, έχει πολλές διαδραστικές λειτουργίες που σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε με την ΕΙ και παρέχουν πληροφορίες για τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σήμερα μόνο στα Αγγλικά. Παράλληλα θα αναπτυχθεί υλικό σε άλλες γλώσσες σύντομα. Παρακαλώ επικοινωνήστε στο : educationcrisis@ei-ie.org αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή σχόλια.

Πηγή: http://www.ei-ie.org/en/news/news_details/2178/