Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

25-04-2012 Σχετικά με τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Δράσης 17 -19 Μαΐου 2012 στη Φρανκφούρτη/Main

Για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη!

Ενάντια στα διατάγματα της Τρόικα και της κυριαρχίας των χρηματοοικονομικών αγορών!

Η GEW χαιρετίζει την πρωτοβουλία για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Δράσης από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2012 στη Φρανκφούρτη/Main. Καλεί τα μέλη της να υποστηρίξουν τις προετοιμασίες στις διαφορετικές περιφέρειες και να συμπεριλάβουν τα αιτήματα των ενώσεων.

Πιστά στο σύνθημα «Σώστε το ευρώ και μειώστε τα χρέη» οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται, οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις αποκλείονται και τα δικαιώματα εργαζομένων περιορίζονται. Στην Ελλάδα αυτές οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα δραματικές· το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών μόλις απαγορεύθηκε εντελώς. Αυτό αποτελεί μια κραυγαλέα παραβίαση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Ολόκληρα  έθνη τίθενται υπό την πολιτική περικοπών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης: το αποκαλούμενο «δημοσιονομικό σύμφωνο» περιορίζει σοβαρά τα δημοκρατικά δικαιώματα της αυτοδιάθεσης των κρατών, και τα αντικοινωνικά σχέδια λιτότητας και οι τιμωρίες επιβάλλονται σε αυτούς όταν αντιστέκονται. Αντί της ρύθμισης της ισχύος των χρηματοοικονομικών αγορών, το δημοσιονομικό σύμφωνο ψηφίστηκε στις 25 από τις 27 χώρες της ΕΕ – αυξάνοντας τη δύναμη των χρηματοοικονομικών αγορών ακόμα περαιτέρω. Γι? αυτό το λόγο η GEW απορρίπτει αυτό το δημοσιονομικό σύμφωνο!

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι στα πρόθυρα της ίδιας εμπειρίας με την Ελλάδα: μαζική ανεργία, εξασθένηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, επιπλέον περικοπές στα συστήματα εκπαίδευσης και υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και στις δημόσιες επενδύσεις (π.χ. για τα δημόσια κολυμβητήρια, τις βιβλιοθήκες). Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ιδιοκτησίας (π.χ. κατασκευή κατοικίας) πρέπει να αναμένεται από αυτή την πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ