Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

25-04-2012 Συνέδριο NUT Μ.Βρετανία (Torquay 6-8/04/2012)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ NUT (TORQUAY 6-8/4/12)

(ΕΘΝΙΚH ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ)

Πραγματοποιήθηκε από τις 6-8/4/12 στο Τορκύ της Μεγ. Βρετανίας το ετήσιο συνέδριο της NUT, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στη χώρα αυτή.

Για πρώτη φορά ήταν καλεσμένη η ΟΛΜΕ σε συνέδριο της NUT, γεγονός που επιβεβαιώνει την διεθνή αναγνώριση της ομοσπονδίας μας ανάμεσα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις παγκόσμια.

 Την ΟΛΜΕ εκπροσώπησε ο Γ.Γραμματέας του ΔΣ, Θέμης Κοτσιφάκης, οποίος και χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου.

Σημαντικές οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από το συνέδριο αυτό.

Διαπίστωση πρώτη: οι οικονομικές περικοπές στην εκπαίδευση, μισθών και συντάξεων έχουν ήδη εφαρμοστεί και στην Μ.Βρετανία. η κυβέρνηση προωθεί αυτόν τον καιρό την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 68, καθώς και την αύξηση των ωρών εργασίας των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Διαπίστωση δεύτερη: παρά το γεγονός πως τα εκπαιδευτικά συνδικάτα αποφασίζουν με δυσκολία απεργιακές κινητοποιήσεις, αναπτύσσουν μια ενδιαφέρουσα δράση για πολλά θέματα, μέσα από πρωτότυπες (για τα δικά μας δεδομένα) καμπάνιες για εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα. «Σώστε τα σχολεία μας», προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιολόγηση-κατηγοριοποίησή τους, «Όχι στις ακαδημίες-υπερασπίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση», «Αγαπώ το σχολείο της περιοχής μου», «Όχι περικοπές στην εκπαίδευση», «Δίκαιες συντάξεις για όλους»,   «Οι εκπαιδευτικοί λένε όχι στο πάγωμα των μισθών» κ.λπ. Στις καμπάνιες αυτές τυπώνουν και διαδίδουν ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό (αφίσες, φυλλάδια, αυτοκόλλητα, μπαλόνια κ.ά.), συλλέγουν υπογραφές κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ