ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (4/2/12)
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
Θα είμαστε ξανά στους δρόμους και τις πλατείες με τα αιτήματα και συνθήματα των τελευταίων ΓΣ συνελεύσεων των προέδρων των ΕΛΜΕ (Σεπτέμβρης, Οκτώβρης 2011):
«Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δεν το αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε τη διαγραφή του.
- ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
- Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ»
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4024/11 (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ) ΠΟΥ ΚΑΡΑΤΟΜΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ».
- Όχι στη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.
- Ρήξη με αυτές τις πολιτικές σε όλη την Ευρώπη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Η κατάσταση χειροτερεύει σε όλα τα επίπεδα και απαιτείται ενημέρωση, ενεργοποίηση και κινητοποίηση του κλάδου για την αποτροπή και τη ριζική ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών.
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε σημαντικές μάχες που είχαν αποτελέσματα στη διαμόρφωση κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης σε ευρύτερα τμήματα των εργαζομένων και πρέπει να συνεχίσει με πιο έντονο, συντονισμένο και αποφασιστικό τρόπο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική, συνεχίζουμε και εντείνουμε τους συλλογικούς μας αγώνες. Τώρα είναι η εποχή του λαού και των εργαζομένων, να αγωνιστούν για την επιβολή των δικών τους αναγκών και δικαιωμάτων ενάντια στη πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Ζητήματα άμεσης ανάδειξης και διεκδίκησης είναι τα θέματα των επικουρικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ, της συνεχιζόμενης λεηλασίας των εισοδημάτων μας, του νέου Λυκείου (Γενικού και Τεχνολογικού) καθώς και τα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
Κορυφαία στιγμή που πρέπει να προετοιμαστεί το συνδικαλιστικό κίνημα να δώσει την αποφασιστική μάχη είναι η μάχη για τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που θα την συνοδεύουν που θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει.
Οφείλουμε να συμβάλουμε με τη δράση μας ώστε οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες του επόμενου τριμήνου να έχουν πολιτικούς στόχους, αποτελέσματα και προοπτική με τους εξής τρόπους:
Με το σπάσιμο του κλίματος τρομοκράτησης των εργαζόμενων ότι, εάν δεν υποταχτούν, τους περιμένουν χειρότερες μέρες.
Με τις δράσεις μας μέσα στα κινήματα αλληλεγγύης στους ανέργους, τους φτωχούς, τους αστέγους, τους απεργούς και στα θύματα της κρίσης, σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική κοινωνική αναλγησία και την υποκριτική φιλανθρωπία, Όπως επίσης και στο μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης από συνδικάτα, δήμους και κοινωνικά κινήματα με αίτημα να μη διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν τον έκτακτο φόρο για τα σπίτια τους. Στηρίζουμε το κίνημα της συλλογικής, μαζικής αντίδρασης που αναπτύσσεται ενάντια στα χαράτσια. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την αντισυνταγματική και αντικοινωνική εφαρμογή του νόμου και να πληρώσουμε το άδικο και εξοντωτικό χαράτσι της ΔΕΗ. Οργανώνουμε συλλογικά και μαζικά την αντίστασή μας .
Ταυτόχρονα πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους εκπαιδευτικούς και σε όλο το λαό ότι υπάρχει άλλος δρόμος απ? αυτόν του μνημονίου και ότι αξίζει ν? αγωνιστούμε γι? αυτόν. Πρέπει επομένως να προωθήσουμε με υπομονή, σοβαρότητα και συνέπεια κοινές κινηματικές δράσεις τοπικά περιφερειακά και κεντρικά.
Αποφασίζουμε ένα διαρκές πρόγραμμα δράσης με ένα σύνολο δράσεων που θα έχει πολυμορφία, συνέχεια, στάδια και προοπτική το επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα:
-Περιοδείες του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα, συσκέψεις ΕΛΜΕ και συζητήσεις στα σχολεία στην κατεύθυνση της συσπείρωσης και αγωνιστικής ενεργοποίησης των συναδέλφων. Στόχος να γίνει συζήτηση με αφορμή την εισήγηση αυτή σε κάθε σύλλογο διδασκόντων με ευθύνη και προγραμματισμό από τα ΔΣ των ΕΛΜΕ.
– Επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και προς τους γονείς που θα τυπωθούν σε χιλιάδες αντίτυπα.
– Συμμετοχή των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων σε πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, σε κινήματα αυτό-οργάνωσης και αλληλεγγύης, συντονισμός σε τοπικό επίπεδο με συλλόγους και πρωτοβάθμια σωματεία για δράσεις. Με ευθύνη των ΔΣ των ΕΛΜΕ δημιουργούνται επιτροπές αγώνα σε κάθε περιοχή.
– Συντονισμός της ΟΛΜΕ με Ομοσπονδίες, σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομές σε αγωνιστική κατεύθυνση. Δημιουργία προϋποθέσεων για μαζική κοινή δράση μεγάλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα δημιουργεί τους όρους γενικού ξεσηκωμού.
– 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φλεβάρη η οποία μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημόσιων και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιουποαλλικής ή γενικής απεργίας.
- 5νθήμερη εβδομάδα (13-17/2) δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμοί δημόσιων κτιρίων, πορείες κ.ά. Οργανώνουμε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις κάθε ημέρα με κεντρικό σχεδιασμό. Αποχή από τα διοικητικά καθήκοντα (εκτός της ενημέρωσης των γονέων) όλη την εβδομάδα.
Ενδεικτικά ο προτεινόμενος προγραμματισμός:
1η μέρα:
Ενημέρωση γονιών. Συνεδρίαση Συλλόγου διδασκόντων. Συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο ή ομάδες σχολείων, με ευθύνη των ΕΛΜΕ. Αφίσες και πανό στα σχολεία.
2η μέρα:
Απεργία, περιφρούρηση από τις επιτροπές αγώνα. Συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις.
3η μέρα: (αφιερωμένη στους μαθητές):
Συλλογή τροφίμων, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, για την ενίσχυση οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
4η μέρα:
Παραστάσεις ? αποκλεισμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή εναλλακτικά το απόγευμα τοπικά συλλαλητήρια.
5η μέρα: εκδηλώσεις ή συσκέψεις με άλλα σωματεία της περιοχής με θέμα: οικ. κρίση, επιπτώσεις στην εκπαίδευση και τη εργασία, αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
-Νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ πρόεδρων αμέσως μετά.
-Νέος κύκλος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και ένα πολύμορφο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων την περίοδο που θα συζητιέται στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια νέων μέτρων που θα την ακολουθήσουν.
-Αν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία απόλυσης συναδέλφου, ξεκινάμε αυτόματα απεργιακές μορφές διάρκειας σε πανελλαδική κλίμακα.
Διαβάστε περισσότερα … εδώ