Rss Feed Tweeter button Facebook button Youtube button

13-01-2012 Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Αγαπητοί, ες συνάδελφοι, ες

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται στην Ευρώπη (από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις με τη συμμετοχή του ΔΝΤ) έχουν δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στα κοινωνικά αγαθά και τα δικαιώματα αλλά και τη ζωή όλων των εργαζομένων στις χώρες μας. Οι συνεχείς περικοπές στον τομέα της παιδείας, αλλά και της υγείας, οι μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα των εργαζομένων σε συνδυασμό με την προκλητικές φοροαπαλλαγές που δίνονται στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους οικονομικά ισχυρούς δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτές από τους εργαζόμενους και τους λαούς.

Στην Ελλάδα αυτή η πολιτική οδηγεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό μας. Νέα μνημόνια και νέα μέτρα ετοιμάζονται. Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Ήδη και στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία αλλά άλλες χώρες λαμβάνονται ανάλογα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα … εδώ

Δείτε την κοινή επιστολή ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στα αγγλικά … εδώ